Andreas Rekdal
Andreas Rekdal
Andreas Rekdal (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
Andreas Rekdal (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

Cupfinalehelten fikk beskjed av legen om å legge opp

– Legen sa jeg var heldig om jeg kunne leve et liv uten smerter til daglig, sier mannen som satte inn Hødds avgjørende straffe i sensasjonsseieren mot Tromsø.

ULLEVAAL (TV 2 Sporten): Kjetil Rekdal er viden kjent som en straffeskytter av rang. Da Hødd hadde muligheten til å avgjøre cupfinalen mot Tromsø på straffesparkkonkurranse var det en annen Rekdal, Andreas, som viste seg tilliten verdig.

23-åringen satte inn Hødds fjerde straffe i hjørnet bak Benny Lekström, og kunne løpe triumferende over banen etter å ha sikret klubbens første norgesmesterskap.

Smertefull skade
Det var det nok ikke noen som hadde trodd for et år siden. En ankelskade har holdt Rekdal utenfor banen, og den har vært såpass alvorlig at det har preget ham også på fritiden.

– Legen sa jeg var heldig om jeg kunne leve et liv uten smerter til daglig. At jeg kan stå her, og ha vunnet cupfinalen er helt utrolig, sier Andreas Rekdal til TV2 Sporten.LES OGSÅ: Hødd med cupbombe etter straffesparkkonkurranse

Dobbel fest
Han kom til Hødd for tre måneder siden fra Larsnes/Gursken. Der var han spillende trener.

– Jeg var i Hødd i syv år fra jeg var sytten, og slet mye med skader. Så har jeg vært spillende trener en stund, før Jeg fikk sjansen her igjen. Og det har vært en fantastisk høst, der vi berget plassen i Adecco, og vinner cupfinalen. I kveld blir det to fester i én. Det er mye å feire, ler matchvinneren.

Straffen var av det sikre slaget. Som seg hør og bør for en Rekdal.

– Jeg vet ikke om det ligger i navnet, he he. Men jeg hadde bestemt meg for hjørne, og det var en deilig følelse å se den gå inn, sier Rekdal.

Se intervju med straffehelten i videovinduet øverst

– Har trent hardest
Trener Lars Arne Nilsen er full av beundring for jobben Rekdal har gjort etter returen til Høddvoll.

– Han var veldig nær ved å legge opp, og er den spilleren på laget som har trent hardest. Han har fantastiske holdninger, og det er veldig fortjent at han blir matchvinner, sier Nilsen til TV 2 Sporten.

Norgesmesterskapet i altomfotball.no: Resultater | Statistikk