Magnus Moan (Foto: Solum, Stian Lysberg/NTB scanpix)
Magnus Moan (Foto: Solum, Stian Lysberg/NTB scanpix)
Magnus Moan vant lørdagens kombinert langrenn på Lillehammer. (Foto: Solum, Stian Lysberg/NTB scanpix)
Magnus Moan vant lørdagens kombinert langrenn på Lillehammer. (Foto: Solum, Stian Lysberg/NTB scanpix)

Moan med ny overlegen seier: – Jeg er rørt og stolt

Trønderen med sin annen triumf på to dager.

Sjusjøen (TV 2 Sporten): Magnus Moan tok sin annen seier på to dager da han vant søndagens verdenscuprenn i kombinert. Håvard Klemetsen ble nummer to.

Det var karrierens 20. verdenscupseier for Moan. 29-åringen vant også lørdagens verdenscupåpning.

– En eventyrreise
– Det er helt fantastisk. Det var en liten eventyrreise i dag og jeg må rette en stor takk til Magnus Krogh og Jørgen Gråbakk som skulle gå for meg i dag. Jeg er rørt og stolt. Hadde det ikke vært for de så hadde jeg ikke vunnet. Alt i alt var dette en helt topp dag, sier Moan til tv2.no.

– Det er ekstra morsomt å bevare ledertrøya og gå over målstreken som fortsatt worldcup-leder. Det har jeg aldri gjort før. Jeg bærer trøya med stolthet, sier Moan.

Han gleder seg spesielt over at Norge er så overlegne.

– Vi går regelrett i fra konkurrentene og er alene på oppløpet. Kan ikke få det bedre. I går så var vi definitivt verdens beste skinasjon.

– I dag også?

– Ja, i alle fall i kombinert, sier Moan med et glis..

– Må vise at vi er best
Moan ble nummer seks i hoppbakken og måtte gå to strafferunder i langrennet, men han gikk likevel inn til en ny seier.

Trønderen sikret seieren fem sekunder foran landsmannen Håvard Klemetsen. Klemetsen ledet etter hoppingen og gikk ut med ti sekunders ledelse. Eric Frenzel fra Tyskland ble nummer tre. Jørgen Graabak kom på åttendeplass.

Klemetsen var godt fornøyd med sin pallplass.

– Jeg er utrolig glad for de taktiske disponeringene vi gjordei løpet i dag. Vi fikk utrolig mye hjelp. Det er herlig at vi turte å gå nye veier. Vi lyktes maks med å få to på pallen i dag. Vi er nødt til å levere hver helg og vise at vi er best, sier Klemetsen til tv2.no.

– Magnus Moan blir en hard nøtt å knekke?

– Ja, når ha først får trua på seg selv er han tøff. Han er jo et fysisk talent som ikke ligner grisen. Han er vanvittig god når han først er i siget. Jeg skal knekke han etter hvert, men jeg synes han fortjente seieren i dag. Han var den sterkeste.

(©TV 2 Sporten/NTB)