Sandnes Ulf i eliten også neste år

Sandnes Ulf fullførte pliktløpet og vant 3-1 hjemme mot Ull/Kisa lørdag. Rogalendingene beholdt dermed eliteserieplassen i fotball.

Sandnes-laget hadde et meget sterkt utgangspunkt og vant dobbeltoppgjøret mot Ull/Kisa med 7-1 sammenlagt.

Gjestene fra Jessheim var i realiteten lørdag uten sjanser til å snyte Sandes Ulf for eliteseriespill neste sesong. Likevel gjorde Arne Erlandsen et forsøk med å stille en offensiv 3-5-2-formasjon på bortebane i det som var hans siste kamp som Ull/Kisa-trener.

Etter et kvarter burde Steevan Dos Santos sendt bortelaget i føringen, men alene med keeper satte angrepsspilleren fra Kapp Verde ballen utenfor. Tre minutter senere fikk likevel Ull/Kisa en fulltreffer ved Martin Rosenkilde. Forsvarsspilleren stanget inn ledermålet med hodet.

Vertene kom raskt tilbake i oppgjøret da Tommy Høiland kun to minutter senere utlignet alene med keeper Arnold Origi Otiend. Etter en halvtimes spill ble Sandnes Ulf tildelt straffe, og Rosenkilde ble utvist for å ha fratatt Høiland en målsjanse.

Christian Gytkjær var sikker fra ellevemeteren og økte til 2-1. Den innleide dansken fra Nordsjælland har vært en suksess i Sandnes. I det 68. minutt scoret 22-åringen hjemmelagets tredje scoring for kvelden. Som før pause var han igjen trygg fra straffemerket. (©NTB)