Kometen la Røa i grus

Før avspark fikk hun pris som årets komet i toppserien. Tre ganger i første omgang slo Stabæk-spiss Ada Hegerberg (17) ned i motstanderforsvaret, og dermed lå Røas gulldrøm i grus.

Med ekte hattrick i løpet av 32 minutter avgjorde hun kvinnenes cupfinale før pausehvilen. Røa var ute etter revansj for fjorårets finaletap i en kamp hvor oslolaget var bedre enn bærumsnaboen, men lørdag var laget sjanseløst mot den supereffektive tenåringen som gjorde et klassisk hattrick: Venstrebeinsskudd, hodestøt, høyrebeinsskudd.

Stabæks andre 17-åring Caroline Graham Hansen, som før kampen fikk prisen som årets spiller, måtte finne seg i å stilles i skyggen lørdag, men halvveis i annen omgang fastsatte hun resultatet til 4-0 med et fint skudd i hjørnet. Rett etter måtte hun ut med skade etter å ha blitt meid ned av en frustrert Madeleine Giske.

Det var ikke Røas dag. Etter å ha vunnet fem NM-titler fra 2004 til 2010 har laget tapt cupfinalen for Stabæk to år på rad, og på Åråsen ble laget for første gang utklasset i en finale.

Ledermålet kom i det 14. minutt, og Hegerberg gjorde det meste selv. Hun fikk et framspill og satte fart mot motstandermålet. Gunnhild Herregården ble fraløpt, mens Siri Nordby gikk på en skuddfinte før Stabæk-spissen knallet ballen i mål.

Stabæk var klart best innledningsvis og satte Røa-forsvaret under stort press. Røa-keeper Caroline Knutsen måtte stadig i aksjon for å holde laget inne i kampen, men vel midtveis i omgangen begynte Røa å våkne. Laget kom til noen store sjanser, og blant annet hadde Stine Andreassen og Elise Thorsnes hvert sitt livsfarlige langskudd. (©NTB)