Hector Camacho, Luis Loy Jr. (Foto: Elias/Ap)
Hector Camacho, Luis Loy Jr. (Foto: Elias/Ap)

«Macho» Camacho er død

Den tidligere verdensmesteren i boksing omkom som følge av skuddskadene han ble påført tidligere denne uken.

Hector «Macho» Camacho er død, melder nyhetsbyrået AP.

Den tidligere tredobbelte verdensmesteren i boksing ble tirsdag skutt i ansiktet da han satt i en bil i Puerto Ricos hovedstad, San Juan.

Kulen gikk ned til Camachos nakke, der den forårsaket så betydelige skader på arteriene at oksygentilførselen til hjernen ble betydelig svekket, noe som resulterte i at det oppstod store skader på hjernen.

Koblet fra respirator
Legene trodde først at Camacho ville overleve skadene, men torsdag ble det klart at livet hans ikke kunne reddes, og 50-åringen ble erklært klinisk hjernedød.

Familien besluttet lørdag at han skulle kobles fra respiratoren som holdt ham kunstig i live.

Lang karriere
Camacho ble født i Puerto Rico, men vokste opp i New York. Han var en av verdens beste lettvektere på 1980-tallet, og tok 79 seirer i proffkarrieren, hvorav 45 kom på knockout.

I tillegg til verdensmestertitlene han tok mellom 1983 og 1991 blir han blant annet husket for oppgjør mot storheter som Roberto Durán, Sugar Ray Leonard, Julio César Chávez, Félix Trinidad og Oscar de la Hoya.

Camacho bokset sin siste kamp så sent som i 2010, etter at han gjorde comeback i ringen to år tidligere.

Liv på skråplanet
Utenfor ringen var Camachos liv preget av problemer med alkohol og narkotika. I 2007 ble han opprinnelig dømt til sju års fengsel for forsøk på innbrudd mens han var påvirket av narkotika, men endte opp med å sone to uker.

Også i 2011 ble Camacho skutt mens han satt i bilen sin i San Juan. Året etter ble han tiltalt for mishandling av sin egen sønn i Florida, men ble løslatt mot kausjon, og rettssaken er ikke gjennomført.