Bøkko på sjetteplass

Sven Kramer vant da nederlenderne igjen dominerte på 5000-meteren i verdenscupen på skøyter.

PÅ SJETTEPLASS: Håvard Bøkko klarte ikke å hamle opp med råsterke Sven Kramer på 5000 meteren lørdag. (Foto: MICHAEL KOOREN/Reuters)

Bøkko gikk et klart bedre løp enn i verdenscupåpningen sist helg, men hallingen var likevel sjanseløs mot nederlenderne, som tok de fire første plassene.

Hol-løperen gikk på 6.17,51. Det var nesten ni sekunder bedre enn tiden hans i Heerenveen en uke tidligere. Da ble han bare nummer åtte.

Sverre Lunde Pedersen satte personlig rekord med over tre og et halvt sekund i lørdagens løp. Han kom i mål på 6.19,16 og senket «persen» med 3,67 sekunder. Det holdt til sjuendeplass.

Kramers vinnertid var på 6.10,62. Han vant foran landsmennene Jan Blokhuijsen (6.11,97) og Jorrit Bergsma (6.13,08). Bob de Jong ble nummer fire.

Ida Njåtun ble nummer elleve på kvinnenes 1500 meter. Asker-løperen gikk på 1.58,28 og var 3,25 sekunder bak den nederlandske vinneren Marrit Leenstra. (©NTB)