stafettlag
stafettlag

Stafett-bronse til Norge i EM-bassenget

Norge tok bronsemedalje på 4x50 meter medley mix-stafett etter ny god norsk dag i bassenget i Chartres.

4x50 meter medley mix-stafett er en ny øvelse innen svømmesporten - og det kan vise seg å bli en viktig øvelse for Norge.

Selv uten en hjemmeværende Ingvild Snildal på butterflyetappen tok Norge bronsemedalje under EM kortbane.

På laget svømte Lavrans Solli, Aleksander Hetland, Monica Johannessen og tvillingsøster Cecilie Johannessen.

De norske svømmerne slo inn på fjerdeplass, men det Italienske laget hadde startet for hurtig på den siste etappen og ble diskvalifisert. Cecilie Johannessen hadde på sin side en perfekt veksling, noe som ga grunnlaget for den norske bronsemedaljen som de knep bare sju hundredeler foran Tsjekkia.

Frankrike vant stafetten med sekundets margin til Slovenia som i sin tur var 31 hundredeler foran Norge med tiden 1.39,79. Norge slo inn på 1.40,10.

Rekordforbedring med over sekundet
I løpet av lørdagen har Lavrans Solli forbedret sin egen norske rekord på 50 meter rygg med 1,01 sekunder. Det er en enorm rekordforbedring på en av svømmingens korteste distanser.

Petter Sjødals 24,59 stod i seks år før Solli snek seg under den tiden under fjorårets EM kortbane. Hans 24,52 fikk bare stå seg i ett år.

Nå lyder den nye norske rekorden på 23,51.

Den tiden ga også Solli, som virkelig har svømt seg inn i europaeliten i løpet av dagen, fjerdeplass i fredagens finale.

Fire norske rekorder på en dag
Solli har svømt distansen fem ganger i dag, og fire ganger har han satt norsk rekord. I forsøket satt han rekord både i det individuelle løpet (24,07) og under første etappen på stafetten (23,89).

I finalen forbedret han den først i semifinalen (23,57), før han i finalen altså presset den ned ytterligere.

Finalen på øvelsen gikk bare ti minutter før 4x50 meter medley mix-stafetten, og førstetappen der ble derfor noe svakere, men fortsatt halvsekundet under hans personlig rekord ved starten av dagen.

Også Cecilie Johannessen var i aksjon i en individuell finale fredag, da hun ble nummer åtte på 100 meter fri med tiden 54,40.

Hun svømte fortere både i forsøket og semifinalen.

I morgen kan det bli mer edelt metall når Aleksander Hetland svømmer favorittdistansen 50 meter bryst. Hans etappetid på medleystafetten (25,78) lover godt for formen.