solskjær
solskjær
solskjær
solskjær

Solskjær ble «kurert» da han oppdaget plastbit i luftrøret som tiåring

Som barn trodde han at han slet med astma eller bronkitt - så hostet han opp problemet.

Lørdag 19.30 starter vi vår nye programserie «Hall of Fame» her på TV 2. Førstemann ut er Ole Gunnar Solskjær, som dermed også innlemmes i vår nye «Hall of Fame»-portal på nett.

I programmet røper han at karrieren kunne sett veldig annerledes ut om han ikke hadde oppdaget en plastbit i luftrøret som 10-åring.

– Det kom forferdelig lyder ut fra halsen min, det husker jeg, forteller Solskjær til TV 2.

Se Solskjær fortelle om det i videovinduet over!

Les også: Solskjær beskrives som statsmann, diplomat og Norges beste trener: - Han er god nok til å trene Manchester United nå

– Sperret luftveien
Ole Gunnar Solskjær slo gjennom for Molde i 1995, men få vet at han som barn slet med det han trodde var astma eller bronkitt. Midt i en småguttekamp kom vendepunktet.

– Plutselig kom det noe opp av halsen min, en svær plasttopp. Den hadde sperret luftveiene, så da var det ikke rart jeg hadde dårlig kondisjon.

– En plasttopp?

– En plasttopp! Og det ser du ikke på røntgen heller. Jeg hadde vært mye på røntgen og gått på all slags medisiner i hele oppveksten. Tennene mine råtnet, stakkar. Det var penicillin hele tiden, men det ble ikke bedre. Det var en plasttopp som hadde ligget i luftrøret, sier Solskjær.

– Begynte å score
Hendelsen hadde avgjørende betydning for karrieren.

– Jeg husker jeg var mer frisk. Jeg var en frisk gutt. Jeg var ikke syk hele tiden. Jeg begynte å score mye mål etter hvert. Jeg kunne begynne å løpe, røre meg rundt på banen og være bevegelig. Jeg hadde mye bedre kondisjon, og klarte å puste, smiler han.