Hushovd
Hushovd

Hushovd: – Deilig å sykle når kroppen fungerer

Thor Hushovd er i rute på sin vei tilbake til verdenstoppen.

– Det er deilig å sykle når man kjenner at kroppen fungerer. Slik har det ikke vært på en stund, men slik er det nå, forteller han til TV 2.

Hushovd trener i disse dager hjemme i Monaco for å stille maksimalt forberedt til BMCs treningsleir i Spania desember.

– Jeg har ikke utforsket hvor mye kroppen tåler, eller sprengt noen grenser. I denne perioden har det vært viktig å bygge kroppen gradvis opp, slik at jeg får et skikkelig grunnlag, forteller Hushovd, som fikk omtrent hele 2012-sesongen ødelagt.

Etter en lang periode i uvisse, ble det tidligere i høst konstatert at et virus og en muskelbetennelse var årsaken til problemene som meldte seg allerede i vår.

I begynnelsen av oktober startet han forsiktig opp igjen med treningen i Grimstad. De siste ukene har han vært tilbake i fyrstedømmet, hvor han har bostedsadresse. Med strålende sol og temperaturer opp mot 20 grader har det ikke være problemer å motivere seg til lange sykkelturer.

– Jeg har kjørt på med mer og mer trening, og er i rute.

– Hva blir det neste steget?

– Den første skikkelige testen kommer 10. desember. Da møtes BMC til samling, og da kommer det til å bli mer - og hardere - trening enn på mange måneder, svarer den tidligere verdensmesteren.

Da blir også sesongopplegget for 2013 spikret. Først da får han vite hvilket ritt som blir hans første siden han måtte bryte Polen Rundt i juli.