Solskjær ankom Molde i privatfly da han ble presentert som manager for kolubben. (Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix)
Solskjær ankom Molde i privatfly da han ble presentert som manager for kolubben. (Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix)

Solskjær kåret til årets trener av trenerne selv

Ole Gunnar Solskjær kåret som årets trener 2012 av Norsk Fotballtrenerforening.

Ole Gunnar Solskjær har ledet Molde til nok et seriegull og til Europaligaens gruppespill denne sesongen.

Nå er Moldes suksessjef kåret til årets trener av trenerne selv.

Les også: Her er årets lag i Tippeligaen

Det opplyser Norsk Fotballtrenerforening i en pressemelding fredag.

I begrunnelsen for kåringen heter det:

«Ole Gunnar Solskjær har opparbeidet seg en høy status som fotballspiller og fotballtrener, og nyter en enorm respekt i alle leirer i norsk fotball. Han kom tilbake til norsk fotball etter en flott karriere som spiller i en av verdens største fotballklubber, Manchester United. Han har spilt på de største arenaene og deltatt i noen av de største kampene en fotballspiller kan være med på. Likevel har han beholdt sin ydmyhet og respekt for sporten og dets verdier. Han er en fremtrendende talsmann for fair play og er en rollemodell for andre fotballtrenere. Ole Gunnar Solskjær har gått en god skole som trener under en av fotballens store trenerlegender, og har brakt med seg nytenkning og innovasjon tilbake til norsk fotball. Han har også brakt med seg spennende og faglige sterke trenere inn i sitt team og gitt dem tillit og ansvar. Allerede i sitt første år som trener brakte han seriemesterskapet i Tippeligaen til Molde for aller første gang. Å gjenta bedriften året etter, er en enda større prestasjon».

Prisen ble delt ut i forbindelse med åpningen av cupfinaleseminaret fredag.

Ole Gunnar Solskjær var forhindret fra å være til stede under utdelingen på cupfinaleseminaret. Mark Dempsey mottok derfor prisen på vegne av Solskjær.

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Mot gull? Klarer Ole Gunnar Solskjær å styre Molde inn til seriegull nummer to? Se Molde-Hønefoss på TV 2 18.00 i morgen!  (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB scanpix)
Mot gull? Klarer Ole Gunnar Solskjær å styre Molde inn til seriegull nummer to? Se Molde-Hønefoss på TV 2 18.00 i morgen! (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB scanpix)

Knudsen årets trener på kvinnesiden
Norsk Fotballtrenerforening kåret samtidig Monica Knudsen, LSK Kvinner, til årets trener på kvinnesiden, Ole Kevin Knappen, Elverum Fotball ble kåret til årets unge trener, mens Karl Torbjørn Ittelin fra IL Polarstjernen ble kåret til årets trenerildsjel.

Årets trener må være medlem av Norsk Fotballtrenerforening.

Prisen «Årets trener på herresiden» tildeles enkeltpersoner som på en meget fortjenestefull måte gjennom sitt trenervirke har bidratt til å utvikle lag og enkeltspillere innenfor Norsk Toppfotball.