KING OG BERG: På pressekonferansen fredag formiddag. (Foto: Jonas Berg Johnsen, TV 2/)
KING OG BERG: På pressekonferansen fredag formiddag. (Foto: Jonas Berg Johnsen, TV 2/)

King: – Jeg hadde tilbud fra halve Championship

Joshua King rett inn i troppen mot Millwall.

Forholdsvis lite presseoppmøte da Henning Berg presenterte sin første signering på Blackburns treningsanlegg fredag morgen.

Verken den lokale pressen eller de fåtalls supporterne som har møtt opp utenfor treningsbanen kjenner altfor godt til Joshua King, men er innstilte på å gi unggutten en sjanse til å bevise at han er en god spiller de kommende seks ukene.

– Tilbud fra halve Championship
King forteller selv at han hadde flere muligheter enn Blackburn.

– Jeg slo på TVen med én gang da jeg hørte at låneinteressen var konkret og likte det jeg så av kampen mot Peterborough. Jeg er en spiller som ønsker å spille fotball langs bakken og Blackburn spiller god fotball.

– Jeg hadde tilbud fra halve Championship. Jeg veit jeg har sagt tidligere at jeg ikke ønsket å komme til Championship, men da Blackburn som toppklubb kom på banen kunne jeg ikke si nei.

Les også: Joshua King klar for Blackburn

– Betyr det at du helst ville på lån til en Premier League-klubb?

– Nja... For å være helt ærlig har jeg ikke prestert så mye. Jeg har ikke så mye å vise til. Bortsett fra et par j...... gode kamper på landslaget og noen gode innhopp på U21 og landslaget, så har jeg spilt mest reserveliga. Det håper jeg endrer seg her, og at jeg kan hjelpe klubben oppover tabellen, sier King.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Joshua King (Foto: TV 2 SPORTEN/)
Joshua King (Foto: TV 2 SPORTEN/)

– En spiller med kvaliteter jeg liker
Henning Berg forteller at han lenge har hatt sansen for unggutten fra Romsås.

– Jeg husker at jeg ikke likte at Joshua dro fra Lyn da jeg var trener der, deretter dro han først til Vålerenga og så til Manchester United. Hvem er denne 15-åringen som skal til United, liksom? Men jeg låner jo King fordi han er en spiller med kvaliteter jeg liker.

– Lover du ham spilletid?

– Joshua er i troppen i morgen, og det er bra for oss. I senere tid har jeg jo sett ham på landslaget, og også sett ham på nært hold på trening da jeg jobbet i TV 2, og likt det jeg har sett. Han trenger kamper og vi er veldig glade for at Manchester United ville låne ham ut til oss. Vi henter ikke spillere som ikke skal spille, sier Berg.

Les også: Årets spiller i Tippeligaen: – Jeg blir enda bedre neste år

Blackburn ligger på 6. plass på tabellen etter 17 kamper. Henning Bergs mannskap har tre kamper uten tap.

– Vi er i en god stim for øyeblikket og håper å bygge på det momentumet vi har skapt etter seieren mot Peterborough og et par gode forestillinger mot Huddersfield og Birmingham. Da kan vi slå Millwall i morgen, sier Berg.