Lundevkam
Lundevkam

Benitez angrer ikke på Chelsea-angrepene: – Fotballsupportere glemmer aldri

Rafael Benitez angrer ikke på at han i sin tid som Liverpool-manager hånet Chelsea. Claus Lundekvam skjønner Chelsea-fansens frustrasjon.

Vil du se Premier League, Championship og TV 2 SPORT? Her bestiller du fotballpakkene

Mellom 2005 og 2007 hersket det nærmest en åpen verbal krig mellom den daværende Liverpool-sjefen Rafael Benitez og Chelseas José Mourinho.

LES OGSÅ: Benitez vil motbevise Chelsea-fansen: – Sikker på at supporterne blir fornøyde til slutt

Benitez gikk i sin tid som Liverpool-manager til flere angrep på både Chelsea som klubb og London-klubbens supportere.

Det er helt naturlig at slike ting kommer frem igjen i England. I engelsk fotball er de ekstremt flinke til å rippe opp i alt som er blitt sagt og gjort tidligere, både som manager og som spiller

Hånet Chelsea-fansen
Foran Mesterliga-semifinalen mellom klubbene i 2007 gikk han spesielt hardt ut mot fansen, etter at Chelsea delte ut gratis supporterflagg foran kampen.

– Vi trenger ikke å gi bort flagg for at våre fans skal vifte med dem. Våre supportere viser alltid sitt hjerte og lidenskap for klubben og det er alt vi trenger, sa Benitez – til stor irritasjon fra Chelseas supportere.

I løpet av noen hektiske timer onsdag denne uken fikk Chelseas manager Roberto Di Matteo sparken og ble nesten umiddelbart erstattet av nettopp Rafael Benitez.

Flere Chelsea-fans har vist sin misnøye med ansettelsen, men det har ikke påvirket «Rafa».

På pressekonferansen hvor han ble presentert som ny manager for Chelsea ut sesongen, ble han konfrontert med sine nedsettende kommentarer om London-klubben.

LES OGSÅ: Wenger kritiserer Abramovitsj: – Overraskende at Benitez sa ja til Chelsea

Rafael Benitez er ny manager i Chelsea, og han får en tøff start.  (Foto: BEN STANSALL/Afp)
Rafael Benitez er ny manager i Chelsea, og han får en tøff start. (Foto: BEN STANSALL/Afp)

– Jeg angrer ikke
Spanjolen gjør det klart at han ikke angrer på det han tidligere har sagt om Chelsea.

– Jeg sa aldri de tingene i mangel på respekt for Chelsea. Jeg var en trener som forsvarte mitt lag. Og jeg er sikker på at Chelsea-fansen vil se at jeg vil gjøre det samme for dem, sa Benitez på pressekonferansen.

Han mener både Chelsea-fansen og journalistene legger for mye vekt på de mange verbale angrepene han kom med mot de regjerende Mesterliga-vinnerne – spesielt i forkant av semifinale-kampen i Mesterligaen mellom Chelsea og Liverpool i 2007.

– Du kan analysere hvert ord jeg har sagt, men uansett så er de ikke viktige. Det store spørsmålet handler om at jeg slåss for mitt lag, som den gang skulle møte et topplag i en Mesterliga-finale, slår Benitez fast.

LES OGSÅ: Roberto Di Matteo fikk sparken i Chelsea

RIVALER: Benitez og Mourinho under kamp i mai 2007. (Foto: TOM HEVEZI/AP)
RIVALER: Benitez og Mourinho under kamp i mai 2007. (Foto: TOM HEVEZI/AP)

Lundekvam ikke overrasket
TV 2 Sportens Premier League-ekspert Claus Lundekvam er ikke overrasket over at Benitez’ tidligere uttalelser om Chelsea nå blir hentet frem igjen.

– Det er helt naturlig at slike ting kommer frem igjen i England. I engelsk fotball er de ekstremt flinke til å rippe opp i alt som er blitt sagt og gjort tidligere, både som manager og som spiller, sier Lundekvam til TV 2 Sporten, før han fortsetter:

– Derfor synes jeg det er trist for Benitez at han ikke får starte med blanke ark. Og dette gjør bare at presset på ham øker fra starten av. Han er nå nødt til å skaffe Chelsea gode resultater kjapt, ellers vil vi nok se at disse tingene blir mer og mer trykkende for ham, sier Lundekvam.

Den tidligere Southampton-kapteinen tror imidlertid at Benitez lever godt med det han har sagt om Chelsea tidligere.

– Jeg tror nok at Benitez er en så rutinert og erfaren kar at han klarer å forholde seg fint til at disse tingene blir dradd opp igjen og konsentrere seg om den jobben han er satt til å gjøre, konkluderer Lundekvam.

LES OGSÅ: Chelsea-supporterne ønsket seg Ray Wilkins

I ORDKRIG: Rafel Benitez og Jose Mourinho var i heftig ordkrig i 2007. (Foto: CARL DE SOUZA/AFP)
I ORDKRIG: Rafel Benitez og Jose Mourinho var i heftig ordkrig i 2007. (Foto: CARL DE SOUZA/AFP)

– Feil å sparke Di Matteo
Lundekvam mener likevel at det var feil av Chelsea å sparke Di Matteo og ansette Benitez.

– Jeg skjønner ikke at Roman Abramovitsj ikke legger litt mer langsiktige planer med denne klubben på trenersiden. Benitez er en dyktig trener som jeg har full respekt for og som hadde en høy standing i Liverpool. Men jeg skjønner ikke bakgrunnen for å ansette ham på lånt tid, sier Lundekvam, og forklarer hvorfor:

– Slik jeg har forstått det så vil Chelsea jakte på et enda større trenernavn neste sommer, muligens Pep Guardiola. Får de napp hos et større navn så må Benitez gå. At Benitez selv går med på å kun trene klubben i en periode ut sesongen forstår jeg virkelig ikke, sier han.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk
Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager!

RIVALER: Rafael Benitez sendte flere stikk til Jose Mourinho i 2007. (Foto: TOM HEVEZI/AP)
RIVALER: Rafael Benitez sendte flere stikk til Jose Mourinho i 2007. (Foto: TOM HEVEZI/AP)

Forstår Chelsea-fansen
Lundekvam skjønner derfor godt at et flertall av Chelseas supportere er skeptiske til ansettelsen av Liverpools tidligere manager.

– At fansen er skeptiske til Benitez er forståelig. Men jeg tror Roman Abramovitsj skjønner fansen reaksjon når det kommer en ny manager til Chelsea som tidligere tilhørte en rivaliserende klubb. Men er det noen som husker så er det fotballsupportere. De glemmer nok ikke hva Benitez har sagt om Chelsea tidligere med det første, konstaterer Lundekvam.

Benitez' første test som Chelsea-manager kommer mot regjerende Premier League-mester Manchester City førstkommende søndag.

Kampen sendes på TV 2 PL 1 og TV 2 Sumo, og har avspark klokken 17.00.

Her er noen av Benitez' uttalser om Chelsea:

«Om Chelsea er et naivt og ærlig lag, da er jeg Little Red Riding Hood» (2007).

«Vi trenger ikke gi bort flagg for at våre fans skal vifte med dem, våre supportere viser alltid sitt hjerte for klubben og det er alt vi trenger. Det er fansens lidenskap som er det viktige - ikke flaggene» (2007, i forbindelse med Mesterliga-semifinalen mot Chelsea) – Sitatet finnes til og med innrammet og hengt opp på veggen inne på Anfield.

«Jeg er sikker på at Chelsea ikke kommer til å spille som Liverpool. Kanskje er det for at de er for redde?» (2007, også i forbindelse med Mesterliga-semifinalen)