UVANLIG SYN: Men slett ikke så ille, skal man tro Statens vegvesen. (Foto: Rune Bernhus, rb.no/ANB)
UVANLIG SYN: Men slett ikke så ille, skal man tro Statens vegvesen. (Foto: Rune Bernhus, rb.no/ANB)

Kanskje ikke rart politiet tok en telefon ...

Ringte Vegvesenet - som måtte ringe Brannvesenet.

Det var rundt lunsjtider torsdag en politipatrulje reagerte etter å stanset denne doningen på veien. Det skriver Romerikes Blad.

Dermed ble representanter fra Statens vegvesen tilkalt for å ta en vurdering.

– De syntes det så litt tvilsomt ut, og spurte om bistand. Dette ser imidlertid verre ut enn det egentlig er. I utgangspunktet kan den aktuelle lastebilen frakte totalvekten slik den er angitt for de to kjøretøyene, sier Uno Rogneby.

Innholdet ødela

Problemet er bare at lasten verken var tilstrekkelig sikret, samt at tankbilen inneholdt noe den slett ikke skulle gjort.

– Da vi tok lastebilen på vekta, så vi at den veide mer enn de to kjøretøyene skulle gjort til sammen. Etter hvert viser det seg at tankbilen er halvfull med diesel. Det regnes som farlig gods. Sjåføren i dette tilfellet har ikke gjennomgått noe ADR-kurs, og hadde dermed ikke lov til å frakte denne lasten, sier Rogneby.

ADR-kurs er noe alle sjåfører som skal transportere farlig gods må gjennomgå. Sjåfør som skal transportere farlig gods i tank, eksplosivt eller radioaktivt materiale må i tillegg gjennomføre et spesialiseringskurs.

Måtte vente på brannvesenet

Lastebilsjåføren måtte sette fra seg lastebilen i påvente av at brannvesenet skulle komme og tømme innholdet på tankbilen.

I mens benyttet han anledningen til å sikre lasten bedre.

– Lasten var sikret med kjettinger. Problemet var at lasten ikke var sikret godt nok, og da særlig framover, sier Rogneby.

Politiet varslet Statens vegvesen om transporten i 11.30-tida.

Andre eksempler

Romerikes Blad har de siste årene skrevet om flere uvettige opptredener på romeriksveiene.

Du husker kanskje lastebilen som hadde en lastebil på hengeren?

Eller hva med denne plankekjøringen?

På våren i fjor ble en bil fraktet på en vanlig, liten henger, mens denne overlasten først ble observert før den ble savnet og funnet igjen på vei nordover på E6.

Det ferskeste eksemplelet er hengeren som var overfylt med ved.


LES OGSÅ: Dette var det eneste bildet Kristian hadde av bilen sin...