Cesar Santin, Molde FC København (Foto: Svein Ove Ekornesvaag/Afp)
Cesar Santin, Molde FC København (Foto: Svein Ove Ekornesvaag/Afp)

Molde på hodet ut av Europa: – Må lære at vi faktisk er gode fotballspillere

Ole Gunnar Solskjær peker på treige starter etter at Molde havnet sist i gruppen med hjemmetap mot FC København.

Molde-
FC København 1-2

Tre poeng av tolv mulige var den lite hyggelige fasiten for Molde før laget tok imot FC København til dyst i Europaligaen torsdag.

Utgangspunktet for kampen var derfor klart. Dette var en kamp MFK definitivt burde vinne for å ha et realistisk håp om å ta seg videre i turneringen.

Men det startet ikke bra for Ole Gunnar Solskjær og co.

Klønete forsvarsspill
Everton-manager David Moyes hadde tatt turen til Aker Stadion for å kikke nærmere på midtstopper Vegard Forren, men dessverre for Molde var det Daniel Chima Chukwu som tok seg av forsvarsarbeidet da FCK gikk i angrep etter 19 minutter.

Danskene slo hjørnespark og spissen bestemte seg for å stoppe den høyreiste spisskometen Andreas Cornelius koste hva det koste ville, rettet blikket rett mot 19-åringen og løp ham i senk mens han var i luften.

Mens Chukwu jogget ut av sekstenmeteren som om ingenting hadde hendt blåste dommeren resolutt for straffe, og César Sántin ekspederte straffesparket kjølig midt i mål.

Revansjerte seg
Chukwu skulle imidlertid gjøre det godt igjen da lagene skiftet side. Etter 62 minutter fikk Molde frispark like utenfor hjørnet av Københavns sekstenmeter, der årets midtbanespiller i Tippeligaen, Magnus Wolff Eikrem, gjorde seg klar.

Eikrem svinget ballen presist inn mot femmeteren med høyrefoten, og Chukwu kom susende bakfra og stanget inn utligningen nede i hjørnet.

Kvarteret senere var gjestene i føringen igjen. Aggressive FCK-spillere kriget til seg ballen på midtbanen, og en lynkjapp kontring senere hadde Rurík Gíslason plassert inn 1-2 til side for Espen Bugge Pettersen.

Over og ut
Daniel Chukwu fikk en enorm mulighet til å utligne to minutter før ordinær tid var ute, med det som ville vært en nesten tro kopi av Moldes 1-1-scoring, men denne gangen gikk headingen i stolpen og ut for nigerianeren.

Hjemmefansen måtte derfor konstatere at Europa-eventyret var over for denne gang for blåtrøyene, som uansett havner på sisteplass i sin gruppe.

FC København ligger på tredjeplass, men kniver fortsatt mot Steaua og Stuttgart om avansement, og danskene kan fortsatt ta førsteplassen med hjemmeseier mot Steaua i siste kamp.

– Fortjente ikke det
Etter kampen var Ole Gunnar Solskjær klar på at Molde forseglet sin egen skjebne gjennom en lite overbevisende forestilling de første 45 minuttene.

– Vi fortjente ikke det etter førsteomgangen i dag. Det minnet meg veldig om førsteomgangen der nede, der vi ikke hadde troen på det, ikke hadde tempoet og brukte altfor mange touch. I andre omgang spiller vi veldig, veldig god fotball. Da er det bare ett lag på banen helt til de scorer på en kontring, sier treneren til Max.

Han mener Moldes sene oppvåkninger har vært symptomatisk for hvordan klubben har opptrådt i Europa denne sesongen.

– Vi har vært veldig gode i perioder, spesielt her hjemme mot Steaua og København. I begge andreomgangene der styrte vi, dominerte og hadde mye positivt, men vi er nødt til å lære at vi faktisk er gode fotballspillere. Vi må gjøre det med én gang, og ikke vente til vi kommer inn til pausen og sier noen velvalgte ord, forteller Solskjær til TV-kanalen.

Europaligaen i altomfotball.no: Terminliste | Statistikk