Rade Prica, Steffen Iversen (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)
Rade Prica, Steffen Iversen (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)

Prica matchvinner i avskjeden med Lerkendal

Fullbyrdet Rosenborgs snuoperasjon mot Rapid Wien som innbytter.

Rosenborg-
Rapid Wien 3-2

Rosenborg var allerede utslått av Europaligaen før torsdagens oppgjør mot Rapid Wien, men trønderne var ute etter å gi litt oppmuntring til sitt hjemmepublikum etter en skuffende sesong både i hjemlig liga og på kontinentet.

Etter at John Chibuike ga RBK ledelsen med et strålende soloraid og en like strålende avslutning i første omgang på Lerkendal ga østerrikerne svar på tiltale, og snudde kampen med scoringer etter 53 og 66 minutter.

Takket av som innbyttere
Rosenborg slo tilbake igjen like etter at Rade Prica og Steffen Iversen hadde entret banen kvarteret før slutt, i det som garantert var Iversens siste hjemmekamp for RBK, og nesten garantert Pricas siste.

Tarik Elyounoussi var mannen som brakte balanse i regnskapet minuttet etter dobbeltbyttet, og like etterpå viste det seg hvorfor Rosenborg kan komme til å savne Rade Prica neste sesong.

Ble matchvinner i avskjeden
Med elleve minutter igjen å spille dro hjemmelaget i gang en mønsterkontring, og Prica løp seg fri på bakre stolpe. Da den perfekte pasningen fra Jonas Svensson fant veien til Prica ble svensken matchvinner ved å sette inn 3-2 på sedvanlig klinisk vis, og sørget dermed for lagets andre seier i Europaligaen i høst.

Pricas kontrakt løper ut ved årsskiftet, og 32-åringen har fortalt klubben at han ikke ønsker å bli på Lerkendal. Hans siste kamp for Rosenborg blir derfor med stor sannsynlighet borteoppgjøret mot Leverkusen 6. desember.

Europaligaen i altomfotball.no: Terminliste | Statistikk