Rafael Benitez er ny manager i Chelsea, og han får en tøff start.  (Foto: BEN STANSALL/Afp)
Rafael Benitez er ny manager i Chelsea, og han får en tøff start. (Foto: BEN STANSALL/Afp)

Benitez vil motbevise Chelsea-fansen: – Sikker på at supporterne blir fornøyde til slutt

Den nye manageren ble spurt ut om motvillige supportere da han holdt sin første pressekonferanse.

Rafael Benitez holdt sin første pressekonferanse som Chelsea-manageren torsdag kveld, og i bombardementet av spørsmål fra pressen var det spesielt én ting journalistene lurte på.

Hvordan skal spanjolen klare å vinne supporternes tillit?

For 52-åringen er ikke et utpreget populært valg på Stamford Bridge. Ikke bare hadde lediggangen til Pep Guardiola satt griller i hodene på enkelte, men Benitez er også mannen som ledet Liverpool i en periode da rivaliseringen mellom lagene var på sitt mest intense.

En rivalisering som kulminerte med at Benitez triumferte i semifinalene i Mesterligaen mot Chelsea og José Mourinho. Ikke bare én, men to ganger - i 2005 og 2007.

Vinnermentalitet
Men til tross for Benitez' bravader med Liverpool i klodens mest prestisjetunge turnering for klubblag, og en imponerende andreplass i Premier League i 2008/2009-sesongen, har ikke mannen fått all verdens respekt i England utenom i den røde delen av Merseyside.

Og når fotballsupportere flest, kanskje naturlig nok, har en tendens til å se mer på det som skjedde i fjor enn for ti år siden, er det lettere å huske det mislykkede oppholdet i Inter enn å huske at «Rafa» utrettet store ting med Valencia.

Nå er han klar for sin fjerde storklubb på rad, og det tror han tvilende Chelsea-fans kommer til å merke med tiden.

– Hvis jeg nå ble manager i en middels klubb, ville de ha vært glade. Men supporterne i toppklubber vil ha en manager med vinnermentalitet, og derfor er jeg sikker på at de vil bli fornøyde til slutt, sa spanjolen på pressekonferansen, ifølge The Guardian.

Tok turen for trofeer
For fra Benitez' side er det ikke tvil om at det er pokaler som gjelder.

– Jeg er her fordi jeg vil være her. Det er en enorm klubb, som ønsker å slåss om trofeer. Jeg har vært på utkikk etter et topplag som kjemper om pokaler, og jeg bryr meg ikke om at det er snakk om en kortidskontrakt. Vi har fem trofeer å slåss om, så får vi se hva som skjer til slutt, sa vikarmanageren.

Benitez kunne bekrefte at han har hentet inn Boudewijn Zenden som sin assistentmanager. Om det også blir utskiftninger i spillerstallen, er derimot ikke bare hans eget valg.

– Det er det for tidlig å si noe om. I Chelsea finnes det en sportsdirektør, og en manager som er hovedtrener. Min prioritering er å klare meg med spillerne vi har nå. Jeg vil forsøke å forbedre dem, fortalte han.

Forholdet til Torres
I engelsk media er det blitt spekulert i om det var Benitez' gode forhold til Fernando Torres som ble avgjørende for ansettelsen.

Spissen, som er den allmektige Roman Abramovitsjs hjertebarn, har lenge slitt med svært variabel form, og Roberto Di Matteos manglende tillit til den tidligere målmaskinen skal ha bidratt til at italieneren fikk fyken.

Benitez svarer ikke direkte på spørsmålet når han blir spurt om forholdet mellom ham og landsmannen var avgjørende.

– Han er en av mange spillere. Fernando er en toppspiller, og han kan forbedre seg, akkurat som alle de andre viktige spillerne kan forbedre seg, sa 52-årngen.

Fortsatt Liverpool-helt
Og akkurat som Torres har nå Benitez funnet veien til Stamford Bridge etter å tidligere ha blitt hyllet på Anfield.

Han er likevel ikke redd for at det gode forholdet til Liverpool-fansen skal settes i fare.

– Jeg fikk muligheten til å lede et topplag, og da kunne jeg ikke si nei. Jeg har ventet i ett og et halvt år på denne muligheten. Jeg kan garantere dere at Liverpool-fansen ønsker meg alt godt, bare ikke mot Chelsea, avsluttet Benitez.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk
Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager!