montqasheUntitled 2
montqasheUntitled 2

– Ser konturene av et spill som er uverdig for norsk idrett

Jacob Lund tar en kraftig oppgjør med Inge Andersen, og mener generalsekretæren i Norges Idrettsforbund bare er opptatt av makt.

I følge Lund prøver Andersen prøver å kvitte seg med toppidrettssjef Jarle Aambø i et kynisk spill.

– Jeg synes jeg ser konturene av et spill som er uverdig for norsk idrett. Det jeg ser tendenser til er at Inge Andersen gjerne skulle hatt mer innflytelse over Jarle Aambøs jobb. Det har vært en maktkamp mellom de to i årevis. Men timingen er nå i forbindelse med evalueringen av OL i London. Det som skjer hver gang negative saker dukker opp, i dette tilfellet Vukicevic, så kommer det fram noen slanger fra hiet, som har en annen agenda enn det å ta knekken på dop, nemlig det å ta knekken på enkeltpersoner, sier Lund.

– Kan ikke bruke energi på det
Inge Andersen sier har ikke har tid til å svare på beskyldningene. Onsdag spurte TV 2 Sporten Aambø om han har opplevd at aktører i norsk idrett har jobbet med å få ham vekk fra sin stilling.

Jeg kan ikke bruke energi på det. Jeg må bruke den energien jeg har til å stå i alt det som rører seg nå, så den type spekulasjoner og konspiratoriske ting bruker jeg ikke energi på, svarte Aambø da.

– Brønnpissere
Johan Kaggestad, som er coach i Olympiatoppen, reagerer kraftig på Vukicevic-saken, og mener den brukes som et pressmiddel for å få fjernet toppidrettssjef Aambø. Kaggestad synes også at kritikken Aambø får for svake resultater i London-OL er grunnløs med tanke på den massive suksessen Norge opplevde i OL i Vancouver.

– Jeg opplever at det er satt i gang en gaske kraftig negativ prosess mot Jarle Aambø, hvor også andre ting bringes inn på banen. Jeg synes vi skal gi Jarle en hyllest for de resultatenen han har levert, og ikke nå de mange såkalte brønnpissere som dukker opp og mener han bør gå på grunn av dét og dét.

Jacob Lund, som er tidligere sponsorsjef i DnB, og har vært tett på idrettens mektigste menn i en årrekke, tror Aambø kommer til å beholde jobben.

– Jeg tror han blir sittende. Særforbundene kommer til å slå ring om Jarle Aambø. Det har de gjort før, og det kommer de til å gjenta.