Aksel Lund Svindal (Foto: Cornelius Poppe/Scanpix)
Aksel Lund Svindal (Foto: Cornelius Poppe/Scanpix)

Lund Svindal mistet moren som 8-åring: – Tenkte ikke på at hun kunne dø

Alpintesset om skrekkfallet, livet etter toppidretten - og morens tragiske bortgang.

Se hele intervjuet i videoviduet over!

I et ferskt intervju med TV 2 prater alpintesset Aksel Lund Svindal (29) åpent foran kamera om tiden etter at hans mor tragisk gikk bort for 21 år siden.

– Plutselig var det bare et faktum
– Det er en ganske surrelastisk tanke at moren din skal dø når du er åtte år. Det er det vel ingen som ser for seg, sier Lund Svindal til TV 2 Sporten.

Som liten gutt fikk Lund Svindal først vite at moren var havnet på sykehus. Deretter kom beskjeden om at livet ikke var til å redde.

– Verken jeg eller bror min tenkte at hun kunne dø. Plutselig var det bare et faktum, men det gikk så bra som det kan gå når du mister moren din som liten. Det er kanskje rart, men det er faktisk noe jeg tenker veldig lite på. Det er skryt til venner, familie og naboer som var rundt oss da det skjedde, sier Lund Svindal.

Husker bare blod
I intervjuet prater 29-åringen også om den tunge veien tilbake etter det grusomme fallet i USA i 2007. Nordmannen skadet seg stygt under utfortrening i Beaver Creek i november for seks år siden.

– Jeg husker at jeg i lufta tenkte; Det her er ikke bra. Når jeg lander, svimer jeg ganske fort av. Etter det er det bare bruddstykker hvor jeg er inn og ut av bevissthet. Jeg skjønner ikke hvorfor det skal være så mye blod. Så svimer jeg av igjen. Jeg følte for å gi opp, sier Lund Svindal.

Svindal pådro seg et 12-13 centimeter langt kutt i venstre skinke.

I tiden etterpå slet han mentalt med å komme over fallet.

– Jeg klarte ikke å angripe stedet jeg krasjet mentalt, sier Svindal.

Ifølge ham selv har han ikke tenkt på hva han skal gjøre etter at karrieren er over.

– Det tror jeg er et sunnhetstegn, at jeg ikke har tenkt på hvor lenge jeg skal kjøre. Forhåpentligvis har du muligheten til å avgjøre det selv, men det vet man ikke. Det er mye som kan skje, sier Lund Svindal - klok av skade.