Srdjan Djordevic
Srdjan Djordevic

E-post-kontakten til Vukicevic nektet å prate med TV 2

– Han er forbanna og vil ikke snakke med dere. Han mener at han ikke har noe med denne saken å gjøre, sier kameraten Edvard Sega til TV 2 Sporten.

Se TV 2s reportasje fra Slovenia i videovinduet over!

Ljubljana (TV 2): Sega har kjent mannen som har sendt e-poster med dopingråd til permitterte Petar Vukicevic – den slovenske legen Srdjan Djordevic – i 25 år.

I tre dager har han lekt katt og mus med TV 2 i Ljubljana i Slovenia. Til slutt forlot han byen ut en bakvei – uten å ville prate. Igjen sto stengte dører med Djordevics navn på.

Nektet TV 2-intervju
Etter utallige mailer og telefoner til TMC, selskapet som han jobber i og som han er medeier i, blir TV 2 lovet at Srdjan Djordjevic skal ringe tilbake, men uten respons.

Les også: Vukicevic-barna engasjerte PR-rådgiver

Da TV 2 besøkte kontorene, ble vi pent vist ut med begrunnelse om at vi ikke hadde noen avtale. På spørsmål om vi kunne få snakke med selskapets daglige leder, fikk vi beskjed om at han ikke var tilgjengelig.

Djordjevic har ikke møtt opp på trening de siste to dagene, ei heller hans elev, Marlene Ottey, som normalt er der hver dag.

Selskapet jobber med idrettsløsninger på verdensbasis og har blant annet utviklet konsepter for Barcelona. Djordjevic har flere kontorer i Ljubljana, alle med logoen TMC på døra.

SNAKKET MED TV 2: Petar Vukicevic snakket tirsdag med TV 2. Se utdrag fra intervjuet her!
SNAKKET MED TV 2: Petar Vukicevic snakket tirsdag med TV 2. Se utdrag fra intervjuet her!

På stadionet hvor han trener sine utøvere, Glovni stadion i Ljubljana, treffer vi Edvard Sega, mannen som har vært president i AC Zak Ljublana, Djordjevics klubb i 25 år, omtrent like lenge som han har kjent den omdiskuterte treneren og forskeren.

Ingen Ottey på trening
Han forteller at Djordjevic ikke har møtt opp på trening de siste to dagene, ei heller hans elev, Merlene Ottey, som normalt er der hver dag.

– Han pleier han å være her. Kontoret er stengt. Jeg kan ringe han for deg, sier Sega. Selv han får ikke svar, men etter få minutter ringer Djordjevic tilbake, sier Sega til TV 2 Sporten.

Les også: Vukicevic: – Jeg er helt uskyldig

– Han sier at han ikke vil snakke med dere. Han har ingenting mer og si og vil ikke ha noe med denne saken å gjøre. Han karakteriserer den som oppspinn. Djordjevic er en stille og tilbakeholden kar som snakker lite men analyserer mye. Han er en forskertype som hare betydd mye for mange idrettsfolk. Jeg har stor respekt for ham og det han kan. Kompetansen hans er unik, sier Edvard Sega til TV 2.

HOVEDKONTORET
HOVEDKONTORET

Han har kontor vegg i vegg med Djordjevic på Glavni Stadion. Hit kommer det utøvere fra hele verden og fra mange forskjellige idrettsgreiner for å bli testet samt få gode råd av den slovenske treneren.

– Jeg kjenner ham godt. Han er ikke typen som liker å snakke. Han har nok hatt mange henvendelser de siste dagen. Han fortalte meg at han har reist fra byen, forteller Sega, som påstår at mannen han har kjent i 25 år aldri vil være involvert i doping.

Djordjevic er en stille og tilbakeholden kar

– Han er en bestemt kar. Har han sagt én ting, går han ikke tilbake på det. Dere får aldri et intervju, presiserer Sega.

Også journalisten i Delo, en av de største avisene i Slovenia, antyder at han tror denne saken er oppspinn. Han vær særdeles lite villig til å hjelpe TV 2 med å kontakte Djordjevic, og presiserer at treneren nyter høy respekt i Slovenia.

– Djordjevic har fortalt med at han må se nærmere på mailene som foreligger. Han mener at de er skrevet på så dårlig serbisk at det ikke representerer hans måte å skrive på og at de derfor er forfalsket, forteller Vito Divac til TV 2. Divac vil ikke stille opp til TV-intervju.

Mens Petar Vukicevic er suspendert fra sin jobb som trener, er Djordjevic i full aktivitet både som forsker og trener.