Stöckl tror Schlierenzauer passerer Nykänen

Gregor Schlierenzauer er bare seks verdenscupseirer unna å tangere legenden Matti Nykänens rekord med 46 enkeltseirer.

Den finske storhopperen dominerte på 1980-tallet. Gregor Schlierenzauer (22) har allerede klart 40 seirer i verdenscupen.

– Jeg går inn i sesongen med en veldig ro og er veldig motivert. Jeg har gjort hjemmeleksene mine. Jeg er i form og vil prøve å hoppe på mitt beste, sier Schlierenzauer foran sesongåpningen i Lillehammer.

Sist sesong vant Anders Bardal verdenscupen sammenlagt etter en intens duell med Schlierenzauer. Norges landslagssjef Alexander Stöckl tror Schlierenzauer allerede denne sesongen kan passere Nykänen.

– Jeg tror det er mulig for ham å passere Nykänen, men for hvert år som går så blir det vanskeligere. Nivået på den internasjonale hoppsporten blir bedre og bedre, sier Stöckl til NTB.

Matti Nykänen er i dag vel så kjent for rusproblemer, voldsbruk, damehistorier og sitt forsøk på å slå gjennom som musiker. Fra hoppbakken er merittene imponerende. Det ble tre individuelle OL-gull, ett VM-gull, ett VM-gull i skiflyging samt to sammenlagtseirer i den prestisjefylte tysk-østerrikske hoppuken. (©NTB)