familien vukicevic (Foto: Aas, Erlend, © ERL)
familien vukicevic (Foto: Aas, Erlend, © ERL)
Petar_Vukicevic
Petar_Vukicevic

Engasjerte PR-rådgiver for Vukicevic-barna: – De er midt oppe i en dypt opprivende familiesak

Pappa Petar Vukicevic torsdag formiddag i møte med Antidoping Norge.

PR- og medierådgiver Rune Brynhildsen er engasjert for å håndtere alle henvendelser på vegne av søskenparet Christina og Vladimir Vukicevic.

– Det er friidrettsforbundet som står bak engasjementet. De ønsket en rådgiver som ikke er bundet til noen av partene fra før, rett og slett for å håndtere dette på en best mulig måte og ta best mulig hensyn. Det synes jeg er veldig ryddig, sier Brynhildsen til TV 2 Sporten.

Etter at anklagene om faren Petar Vukicevics befatning med doping kom ut forrige uke, har pågangen vært stor for å få i tale Vukicevic-barna.

Medierådgiveren informerer om at han ikke kommer til å formidle hva søskenparet mener om beskyldningene mot faren, og heller ikke hvordan situasjonen har påvirket dem følelsesmessig.

– Jeg kommer ikke til å svare på det. Jeg vil ikke gi noen svar på vegne av dem utover de praktiske spørsmålene. Det kommer de til å gjøre selv på et senere tidspunkt, sier Brynhildsen.

– Midt oppe i en dypt opprivende familiesak
Det er kombinasjonen av det store medietrykket og det nært personlige i saken som har ført til at det ble besluttet å engasjere en profesjonell aktør for å ta seg av henvendelser.

– Jeg tror det sier noe om totaliteten i situasjonen, der begge deler er medvirkende. Det er et voldsomt press her, og en enkelt utøver kan ikke håndtere dette alene. De er midt oppe i en dypt opprivende familiesak, og det sier seg selv at det er sterke krefter i sving her, sier Rune Brynhildsen.

Les også: Mener Kamilla Brandt-innblandingen kun er en del av eks-konas hevn
Les også: Petar Vukicevic til TV 2: – Hun gjør alt hun kan for å sverte meg og min familie

Ifølge en pressemelding fra Norges Friidrettsforbund er det foreløpig uavklart når, og i hvilken form, Christina og Vladimir kommer til å uttale seg. Men det kommer til å skje, heter det i meldingen.

Christina Vukicevic trener fortsatt i Tyskland og vil vende tilbake til Norge neste uke. Inntil da vil hun ikke gi noen kommentarer, intervjuer eller stille opp på bilder. Det samme gjelder Vladimir Vukicevic.

Faren møtte Antidoping Norge
Etter å ha blitt permittert fra jobben i friidrettsforbundet på tirsdag, var Petar Vukicevics kalt inn på teppet til Antidoping Norge torsdag formiddag.

– Vi hadde et grundig og konstruktivt møte, skriver han i en sms til TV2 Sporten.

Ingen i Antidoping Norge har foreløpig svart på TV 2 s henvendelser i etterkant av møtet, men de har sendt ut en pressemelding der de bekrefter samtalene.

– Vi har hatt en samtale i dag og har opprettet en god dialog. Vi ønsker ikke nå å gå inn på innholdet i samtalen, sier daglig leder Anders Solheim.

– Vi innhenter nå informasjon. Administrasjonen i Antidoping Norge vil så legge fram denne informasjonen for Påtalenemnden, som er det organet som henlegger en sak, eller bringer saken inn for NIFs domsutvalg, fortsetter Solheim.

Samarbeidsvilje
Faren og treneren til Norges fremste hekkeløper blir nektet å jobbe mens Antidoping Norge undersøker de omstridte e-postene han angivelig skal ha skrevet i perioden 2001-2003.

– Petar Vukicevic har vist samarbeidsvilje i forhold til disse alvorlige anklagene. Vi må imidlertid se saken i sammenheng med idrettens etiske verdier. Slik saken er nå har vi permittert Vukicevic frem til Antidoping Norge kommer med en konklusjon på sine undersøkelser, sa friidrettspresident Svein Arne Hansen, da permitteringen ble kjent .

Hevder sin uskyld
Vukicevics som måtte avbryte en treningsleir i Sør-Afrika etter Dagbladets e-postavsløringer, mener han er utsatt for en hevnaksjon. Vukicevic bedyrer sin uskyld og vurderer nå å politianmelde sin eks-kone Turid Syftestad. Den permiterte treneren mener hennes hevn startet med et trusselbrev like før skilsmissen i 2003.

– I brevet står det at hun vil gå til media med noen e-postene, som hun sendte til meg i 2003, dersom ikke skilsmissen går som den er. Dette viser hvilke motiver hun har hatt, sa Petar Vukicevic til TV 2 Sporten tirsdag.

(©NTB/TV 2 Sporten)