OSLO 20090715: Svømmer Henriette Brekke er klar for VM i Roma og trente onsdag på Frognerbadet i Oslo. (Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix)
OSLO 20090715: Svømmer Henriette Brekke er klar for VM i Roma og trente onsdag på Frognerbadet i Oslo. (Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix)

Svømmejentene klare for EM-finale

Sterk start av det norske laget under Europamesterskapet på kortbane i Chartres. En svømmer klar for finale - tre til semifinaler første dag.

Det norske svømmelandslaget fikk en god start på EM kortbane, og er klar for tre individuelle semifianler på mesterskapets første dag.

I tillegg er 4x50 meter fri-laget for jentene klar for finale etter å ha vært nummer seks i forsøket.

Monica Johannessen, Cecilie Johannessen, Henriette Brekke og Veronica Bjørlykke svømte inn til 1.41,63 - en tid som var 2,81 sekunder bak ledende Finland i forsøket.

Henriette Brekke kvalifiserte seg til to semifinaler. Først på 50 meter bryst der hun satt personlig rekord med fem hundredeler og endte som nummer seks i forsøket, deretter på 100 meter fri hvor hun innehar 13.plass etter forsøket (54,90).

Hun har imidlertid valgt å stå over den øvelsen og konsentrere seg om stafetten og 50 meter bryst.

Johannessen på vei tilbake
Med til semifinalen på øvelsen er derimot Cecilie Johannessen som etter en trøblete periode med overtrening i vår gikk glipp av OL i sommer.

Johannessen virker å være på vei tilbake til storformen, og med 54,11 i det innledende heatet ligger Johannessen på femteplass halvsekundet bak ledende Veronika Popova.

De 16 beste går videre til semifinalen i individuelle øvelser under 200 meter, mens de åtte beste går til finale på stafetter og distanser på 200 meter eller lenger.

Finalene svømmes senere torsdag.

Les også: Henrik (16) er flaggskipet til tidenes beste norske svømmegenerasjon

Veronica Bjørlykke mislykkes på sin 100 meter rygg og ble nummer 39, mens Monica Johannessen, Cecilies tvillingsøster, ble nummer 18 på 100 meter fri.

Stjerner på vent
Norges beste svømmere har ennå ikke vært i aksjon i EM-bassenget.

Aleksander Hetland og Lavrans Solli har sine første distanser i Frankrike fredag, mens Ingvild Snildal fremdeles er i Bergen som følge av eksamen og kommer nedover senere.

Sara Nordenstam står, i likhet med flere internasjonale svømmestjerner, over mesterskapet som et ledd i forberedelsene til VM som går om bare tre uker.

Hele det svenske svømmelaget glimrer for eksempel med sitt fravær.