Solskjær og Ferguson (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)
Solskjær og Ferguson (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)

Solskjær reiser rett på Ferguson-seremoni

Ole Gunnar Solskjær setter seg på flyet til Manchester fredag morgen for å hedre sin mentor og tidligere sjef.

DIREKTE: Følg Molde-FC København minutt for minutt fra klokken 21.05

Molde/Bergen (TV 2 Sporten): Ole Gunnar Solskjær har opplevd en utrolig suksess med Molde og har ledet klubben til to strake seriegull.

LES OGSÅ: United vil ha Sir Alex på sokkel
LES OGSÅ: Solskjær beskrives som statsmann, diplomat og Norges beste trener: - Han er god nok til å trene Manchester United nå

Torsdag kveld møter laget fra «Røkkeløkka» FC København i Europaligaens gruppespill, men trener Ole Gunnar Solskjær går en hektisk helg i møte.

For like etter oppgjøret mot FCK på Aker Stadion reiser Solskjær på besøk til gamleklubben Manchester for å hylle sin mentor og tidligere sjef Sir Alex Ferguson.

– Jeg har ikke snakket med ham (Ferguson) etter seriegullet med Molde. Men jeg skal bort dit på fredag for å være med på avdukingen av statuen av Ferguson og være med på den seremonien der, røper Solskjær overfor TV 2 Sporten.

LES OGSÅ: Flere kunstgresskamper kan stoppe Berg Hestads karriere

BØYER SEG I STØVET: Ole Gunnar Solskjær hinter om at han vil erstatte Sir Alex Ferguson som United-sjef. (Foto: LINDSEY PARNABY/NTB scanpix)
BØYER SEG I STØVET: Ole Gunnar Solskjær hinter om at han vil erstatte Sir Alex Ferguson som United-sjef. (Foto: LINDSEY PARNABY/NTB scanpix)

– Blir ikke særlig feiring
Statuen skal avdukes om ettermiddagen 23. november utenfor Old Trafford, dagen før Manchester United møter Queens Park Rangers.

Det var nettopp QPR som var motstander i den første kampen United spilte på hjemmebane med Alex Ferguson som sjef. Det skjedde 22. november 1986.

– Siden jeg skal være med på seremonien flyr jeg bort tidlig på fredag, så det blir ikke en særlig feiring om vi slår FC København, forteller Solskjær.

Solskjær er det siste året blitt koblet til en rekke engelske klubber – blant annet Bolton, Blackburn Aston Villa. Det har lenge vært kjent at Solskjær takket nei til Aston Villa, fordi han ikke vil flytte fra Kristiansund med familien.

LES OGSÅ: United-stjernen Rio Ferdinand hyller Solskjær
LES OGSÅ: Her er årets lag i Tippeligaen

MØTES IGJEN: Solskjær og Ferguson. (Foto: SIMON PENDRIGH/AP)
MØTES IGJEN: Solskjær og Ferguson. (Foto: SIMON PENDRIGH/AP)

– Kun halvannet års levetid
Moldes suksessjef innrømmer at det å være manager i verdens kanskje tøffeste liga nok ikke er en lett oppgave. Torsdag fikk blant annet Roberto Di Matteo sparken i Chelsea, bare noen måneder etter at italieneren ledet klubben til topps i Mesterligaen.

– Det sier meg jo at det å være manager i Premier League er nådeløst. De siste fem årene har du nok bare halvannet år levetid som manager i Premier League, konstaterer Solskjær, før han slår fast:

– Men det sier meg samtidig at det han Wenger gjør og Sir Alex gjør bare er så utrolig imponerende, konkluderer Moldes trener.

Statuen som nå skal avdukes kommer til å bli plassert nær inngangen til den tribuneseksjonen som har fått Fergusons navn.

Manchester United har invitert en rekke profilerte gjester til seremonien, blant annet samtlige kapteiner på Old Trafford i løpet av Fergusons 26 år som manager i klubben.

LES OGSÅ: Se Moldes gullhelter bli hyllet av supporterne: – Tenk at vi kan gjøre så mange glade

TAKKET NEI: Roy Keane vil ikke være med på hyllesten av Sir Alex Ferguson. Det vil Solskjær. (Foto: STEPHEN DUNN/AFP)
TAKKET NEI: Roy Keane vil ikke være med på hyllesten av Sir Alex Ferguson. Det vil Solskjær. (Foto: STEPHEN DUNN/AFP)

Keane takket nei
I tillegg til Solskjær er fotballikoner som David Beckham, Cristiano Ronaldo og Eric Cantona invitert. Men både Beckham og Ronaldo har takket nei til å være med på avdukningen på grunn av forpliktelser med sine klubber LA Galaxy og Real Madrid.

Tidligere kaptein Roy Keane har også takket nei – uten å oppgi en grunn. Ifølge The Telegraph skal imidlertid årsaken være at forholdet mellom Keane og Ferguson ikke har vært det beste de siste årene.

Sir Alex Ferguson har ledet laget sitt til 12 ligamesterskap, to seirer i europacupene, fem FA-cupmesterskap og fire seirer i ligacupen i England i løpet av sine 26 år som manager på Old Trafford.