kingberg
kingberg
JOSHUA KING: Ble onsdag klar for Henning Bergs Blackburn. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
JOSHUA KING: Ble onsdag klar for Henning Bergs Blackburn. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

Joshua King klar for Blackburn

Henning Berg låner spissen frem til januar. Bra for King, Berg og landslaget, mener Ola By Rise.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk I @altomfotball.no

Torsdag ettermiddag signerte Joshua King en låneavtale med Henning Bergs Blackburn. I første omgang går Manchester United-angriperen på lån frem til januar.

– Hvorfor sløse bort seks uker av karrieren min i reserveligaen for United når jeg kan utvikle meg og bli bedre her i Blackburn? Da Henning kom på banen var det et tilbud jeg ikke kunne si nei til. Nå ser jeg fram til å spille meg inn på laget her, score et par mål og hjelpe Blackburn oppover tabellen, sier King til tv2.no.

Selv om lånet bare varer i seks uker i første omgang spiller Blackburn hele åtte Championship-kamper i denne perioden. I tur og orden skal Millwall, Bolton, Burnley, Cardiff, Blackpool, Brighton, Middlesbrough og Barnsley møte Blackburn før man går over i det nye året.

– Joshua er en god spiller som tilfører oss kraft, gjennombruddshissighet og bredde i stallen. Nå får han seks uker hos oss, en sjanse til å vise seg fram og få ytterliggere matchform, sier Henning Berg til tv2.no.

Men Blackburn har ikke sikret seg en kjøpsopsjon.

– Nei, vi får se da i januar, hvordan dette går, men vi har ikke skrevet under noen avtale om en permanent overgang, nei.

– Vil dere ha et fortrinn i januar om dere ønsker å kjøpe King?

– Det vet jeg ikke. Men vi er jo klar over kontraktssituasjonen.

Gleder seg til å spille med Rhodes
King hadde egentlig tenkt å bli værende i Manchester frem til januar, og det er fremdeles åpent hva som skjer da.

– Jeg hadde planer om å bli der fram til jul, men Blackburn spiller god fotball og er en stor klubb, også ser vi hva som skjer i januar. Nå skal jeg fokusere på å spille meg inn på laget her, sier han til tv2.no.

Og King gleder seg til å spille stjernespissen Jordan Rhodes.

– Hadde ikke vært feil det, særlig etter at han scoret hat trick på lørdag.

Han lar seg heller ikke stresse av at han ankommer som en norsk spiller som skal spille under en norsk manager.

– Jeg har spilt foran 50 000 gærne tyrkere og lot meg ikke stressa av det, så jeg tror ikke det blir noe ekstra press å spille under en norsk manager. Da jeg stod og snakka med Gamsten i stad så kom et par av gutta bort og kødda, og sa «the friend of the Norwegian», men det er null stress. Engelske gutta har god humor, så det er bra.

Bra for landslaget
Assisterende landslagstrener Ola By Rise mener at Henning Bergs første signering er noe som er bra for alle parter - også landslaget.

– Jeg synes det høres jo som en bra overgang. Det er viktig for han å få spilletid, og King har har alle forutsetninger for å nå langt, sier By Rise.

Den tidligere Rosenborg-keeperen er naturligvis fornøyd med at nordmannen nå sannsynligvis vil får mer spilletid.

– Dette er en vinn-vinn-situasjon for alle egentlig. Både for Henning, King og landslaget. Så vi er fornøyd med dette, sier landslagets assistenttrener.

Blackburn Rovers i altomfotball.no: Spillerstall | Terminliste | Statistikk I @altomfotball.no

BY RISE: Tror dette er et smart valg av Joshua King. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)
BY RISE: Tror dette er et smart valg av Joshua King. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/NTB scanpix)

Les også: Mohamed Elyounoussi om Tarik: – Han er mitt store forbilde

– God liga
King fikk tirsdag sin Champions League-debut for Manchester United. Blackburn-spilleren fortalte til TV 2 på onsdag at han synes Englands nest øverste liga er et bra nivå for ham.

– Championship er en veldig god liga, men det er ikke alle klubber der jeg kunne tenkt meg å dra til. Men jeg så Peterborough-kampen på TV og Blackburn spiller veldig god og attraktiv fotball, så det er en interessant klubb, sier nordmannen.

Les også: – Groningen vurderer Jarstein

Berg møtte Ferguson
TV 2 skrev onsdag at det fra før er kjent at Henning Berg dro til Manchester for å besøke Sir Alex Ferguson mens forhandlingene med Blackburn pågikk.

Da ville Berg ikke utelukke at det kan dukke opp noen Manchester United-spillere på lån på Ewood Park i fremtiden.

– Vi må se om det er noen steder vi kan hente spillere, og ta det etter det, fortalte en hemmelighetsfull Berg til TV 2 da han ble presentert som manager.