RASENDE: Justyna Kowalczyk klager på hotellrommene i Sverige. (Foto: Sergei Grits/Ap)
RASENDE: Justyna Kowalczyk klager på hotellrommene i Sverige. (Foto: Sergei Grits/Ap)

Arrangørens svar på Kowalczyks angrep: – Det er rett og slett oppspinn!

Justyna Kowalczyk synes at det polske skilandslaget behandles som dyr. Nå slår verdenscuparrangøren i Gällivare tilbake mot påstandene.

Før helgens verdenscupstart i svenske Gällivare tok den polske langrennsstjernen Justyna Kowalczyk et kraftig oppgjør med det svenske arrangøren.

Marit Bjørgens erkerival i skosporet slaktet boforholdene i Gällivare.

LES OGSÅ: Kowalczyk raser mot verdenscuparrangør: – De behandler oss verre enn dyr!

– De behandler oss verre enn dyr. Det er en skandale, skrev Kowalczyk på sin egen blogg tidligere denne uken.

– At vi bevisst skulle ha plassert Polen på et dårligere hotell enn noen andre er rett og slett bare oppspinn

– Behandlet som dyr
Og slo fast:

– De er så små at du ikke kan snu deg etter at du har lukket døren. Det finnes ikke noen vinduer, det stinker maling og det er vanskelig å puste. I Polen behandles ikke dyr på dette viset, raste langrennsstjernen, før hun fortsatte tiraden:

– Merkelig nok viste deg seg at det fantes hotell med bedre rom, som ikke var til de dyrene vi ble betraktet som. På mine foreldres gård får man både luft og lys, men i Sverige får ikke mennesker det, hevdet Kowalczyk.

Men kritikken bare preller av arrangørene i Gällivare.

– Rent oppspinn!
Generalsekretær for verdenscuprennet, Tommy Niva, rister bare oppgitt oppgitt på hodet av den polske landslagsstjernens påstander.

– Når det gjelder Kowalczyk så bor hun faktisk på det største hotellrommet på hotellet ved Dundret, så jeg forstår faktisk ikke kritikken, sier han til SportExpressen.se.

– De ulike landslagene får selv velge sitt bosted under konkurransen, og vi forsøker å innfri kravene. I dette tilfellet ville Polen på Dundret. Og det har vi imøtegått. De fleste lag vil bo der oppe fordi det er nære skistadion. Det er ulik kvalitet på hotellene, men det er ikke slik at vi plasserer Polen og andre lag på noen verre hoteller enn andre, slår han fast.

– At vi bevisst skulle ha plassert Polen på et dårligere hotell enn noen andre er rett og slett bare oppspinn, sier en nesten rystet Tommy Niva til den svenske avisen.

RASENDE: Justyna Kowalczyk slakter boforholdene i Sverige. (Foto: Solum, Stian Lysberg/NTB scanpix)
RASENDE: Justyna Kowalczyk slakter boforholdene i Sverige. (Foto: Solum, Stian Lysberg/NTB scanpix)

– Hun klaget forrige gang også
Han vet ikke helt hvordan han skal reagere på Justyna Kowalczyks kraftige tirade i sitt blogginnlegg.

– Jeg har hørt at hun syntes at rommene var for små. Noe annet har jeg ikke hørt. Men hun gikk ut i media og klaget på dårlige boforhold sist hun var her også. Da ble hun plassert på et hotell som hadde fått fire av fem mulige stjerner, sukker Tommy Niva, generalsekretæren for helgens verdenscuprenn i Gällivare.