Asle Andersen vil lære av Deila

Asle Andersen og Sandnes Ulf vant bare to bortekamper i eliteseriedebuten. Nå vil klubben lære av Strømsgodset.

Ronny Deila høster mye ros for jobben han har gjort med årets sølvvinner i eliteserien, men drammenserne trøblet lenge på bortebane. Bare seks bortekamper vant SIF i serien fra 2008 til 2011. I 2008, 2009 og 2011 vant laget bare én eneste bortekamp i løpet av sesongen. Denne sesongen kan Godset vise til 5-4-6 borte. Bare tre lag var bedre, blant annet seriemester Molde og treer Rosenborg.

– Det var også litt det samme med Haugesund. Så da er det vel håp for oss også, når en ser hvor Strømsgodset havnet på tabellen i år. De kjemper på øvre halvdel år etter år. Sånn sett er det en mønsterklubb som vi ser veldig opp til, sier Asle Andersen til NTB.

Sandnes Ulf berget trolig plassen i eliteserien med 4-0 i første av to kvalikamper mot Ull/Kisa onsdag. Få tror rogalendingene roter bort den ledelsen i lørdagens retur hjemme i Sandnes.

– Ronny Deila er den treneren som har fått til mest i årets eliteserie. Det er veldig imponerende det han får til med de ressursene, sier Andersen.

Sandnes Ulf slo bare nedrykkslaget Fredrikstad og skuffelsen Lillestrøm på bortebane denne sesongen. Laget scoret omtrent like ofte borte som hjemme (19 mot 25), men lakk som en sil (37 mot 19 baklengsmål hjemme). Bare Aalesund (9 poeng) og Stabæk (7) tok like mange eller færre bortepoeng enn Sandnes Ulf. (©NTB)