KIM OJO: Feirer her et mål mot Sogndal som Brann vant 5 0 16. mai. Nå er Brann enige om en overgangssum for spissen. (Foto: Hommedal, Marit/NTB scanpix)
KIM OJO: Feirer her et mål mot Sogndal som Brann vant 5 0 16. mai. Nå er Brann enige om en overgangssum for spissen. (Foto: Hommedal, Marit/NTB scanpix)

Brann enig med Genk om Ojo-overgang

Brann er enig med den belgiske klubben om en overgangssum. Men Ojo er usikker på om han har lyst.

Kim Ojo er på vei til belgiske Genk, det melder Bergens Tidende torsdag.

– Det jeg kan si er at det akkurat nå er stor interesse rundt Kim. Det er flere interessenter og vi er i forhandlinger med én av dem, sier Branns sportsadministrator til BT.

Avisen hevder at de har sikre kilder på at det er den belgiske klubben som er interessert i spissen. Walstad vil ikke gå så mye inn på detaljer.

– Det er en dialog som ikke er avsluttet, for å si det sånn. Dialogen er varm og god. Slik det ser ut nå, er det opp til spilleren selv, sier Walstad.

Les også: Ull/Kisa-spiller gir opp etter ydmykende tap: – Sandnes er klar for Tippeligaen
Les også: – Erik Mjelde ferdig i Brann

Ojo er usikker
Spissen har selv aldri lagt skjul på at han ønsker seg vekk fra Brann og Bergen. Selv om det kan se ut som at han kanskje ikke ønsker seg nevneverdig mye til Belgia.

– Jeg vil ikke si så mye om dette, for jeg er under kontrakt med Brann, en kontrakt jeg respekterer, sier Ojo.

– Hvilken klubb er det snakk om?

– Det er jeg ikke sikker på. Det er ikke så viktig, for jeg tror ikke det er der jeg havner.

– Vet du ikke hvilken klubb det er?

– Det jeg hørte var at det er en klubb fra Belgia, sier han til BT.

Benteke-erstatter
KRC Genk ligger for tiden på fjerdeplass i Belgias øverste divisjon, Eerste Klasse, og klubben spilte i gruppespillet i mesterligaen i fjor. I sommer solgte den belgiske klubben Christian Benteke til Aston Villa for 64 millioner kroner. Ojo besitter mange av de samme ferdighetene som Villa-spissen.

Les også: Bjørn Dæhlies sønn droppet langrenn - kan bli fotballproff

I løpet av tiden Ojo har spilt i Brann, har han vunnet den såkalte poengligaen begge sesongene. Det vil si at Ojo er den spilleren i eliteserien både i 2011 og 2012 som har bidratt til flest mål, når man legger sammen målgivende pasninger og scoringer.

Branns daglige leder Roald Bruun-Hanssen har tidligere lovet at dersom Ojo blir solgt, så skal han erstattes av en kvalitetsspiller.
Ojo har scoret 26 ligamål for Brann på to sesonger.