VAKKER SCORING: Lukas Podolski hamret til på volley og satte inn en vakker scoring for Arsenal mot Montpellier. (Foto: Kirsty Wigglesworth/Ap)
VAKKER SCORING: Lukas Podolski hamret til på volley og satte inn en vakker scoring for Arsenal mot Montpellier. (Foto: Kirsty Wigglesworth/Ap)

Podolski med perlemål da Arsenal avanserte

Mens Jack Wilshere scoret sitt første mål på over to år for Arsenal mot Montpellier.

Arsenal-Montpellier 2-0

Det tok litt tid før et styrende Arsenal fikk uttelling i sin hjemmekamp mot Montpellier onsdag, men da de først fikk fart på sakene resulterte det i ellevill jubel på Emirates.

Arsenal er videre
Jack Wilshere var førstemann ut da han på lekkert vis sendte vertene i føringen like etter hvilen, før Lukas Podolski ladet kanonen drøyt kvarteret seinere. Med en perfekt utført volley knallet spissen inn 2-0 for Arsenal.

– Det var et fortreffelig mål. Jeg var kanskje litt heldig, men det var et viktig mål, sier Podolski etter kampen.

Fulltrefferen bidro til at Arsenal tok seg videre fra gruppespillet etter at Schalke gjorde jobben i sin kamp mot Olympiakos. Arsenal møter Olympiakos i den siste kampen i gruppespillet, og har ett poeng opp til Schalke i gruppe B.

– Vi er ikke først i gruppen ennå. Vi har fremdeles én kamp igjen. Det er en stor kamp og vi må vinne gruppen. En har sett de siste årene at en kan få trøbbel dersom en ender på andreplass i gruppen, sier Wilshere.

VAKKER SCORING: Lukas Podolski kunne juble for sin vakre 2-0-scoring i kampen mot Montpellier. (Foto: ADRIAN DENNIS/Afp)
VAKKER SCORING: Lukas Podolski kunne juble for sin vakre 2-0-scoring i kampen mot Montpellier. (Foto: ADRIAN DENNIS/Afp)

Les også: Manchester City ute av Mesterligaen - igjen

Midtbanespilleren kunne ikke bare glede seg over tre poeng og avansement. 1-0-scoringen var Wilsheres første nettkjenning på over to år for Arsenal. 20-åringen mener at scoringen kom på et viktig tidspunkt for «Gunners».

– Vi var ikke oss selv i den første omgangen, så vi måtte ut og få en tidlig scoring. Heldigvis var jeg på rett sted til rett tid, sier Wilshere.

Presisjonen manglet før pause
Arsenal tok tidlig styring om kampen og bare ti minutter ut i den første omgangen var midtstopper Laurent Koscielny, men headingen dundret i tverrliggeren.

Montpellier måtte se seg nødt til å ligge lavt i banen og satse på kontringer, men de klarte likevel ikke å gripe de overgangsmulighetene de fikk.

Vertene fortsatte å produsere flere småsjanser, men det ville se ikke for Lukas Podolski som ved to tilfeller hadde gode muligheter til å sette inn kampens første scoring.

Les også: Sjekk Dortmund-stjernens vanvittige tyggistriksing

Gledelig Wilshere-scoring
Lagene gikk til pause uten mål i protokollen, men det gjorde Arsenal noe med tidlig i den andre omgangen.

Bare minutter var spilt da Thomas Vermaelen svingte ballen inn fra sin venstreside, og inne i boksen kriget Olivier Giroud mot Montpellier-forsvaret. Franskmannen fikk headet mesterlig tilbake til en fremadstormende Jack Wilshere, som ikke sviktet da muligheten bydde seg.

Les også: Joshua King på vei til Blackburn: – De spiller veldig god fotball

Midtbanespilleren dyttet ballen lekker ove keeper og inn i mål, til det som var hans første mål på over to år for Arsenal.

FØRSTEMANN PÅ SCORINGSLISTA: Jack Wilshere scoret sitt første mål siden han returnerte fra skade tidligere denne sesongen. (Foto: Tony Marshall/Pa Photos)
FØRSTEMANN PÅ SCORINGSLISTA: Jack Wilshere scoret sitt første mål siden han returnerte fra skade tidligere denne sesongen. (Foto: Tony Marshall/Pa Photos)

Podolski-perle
Arsenal-fansen hadde også mer moro i vente. Like etter at timen var passert på Emirates vartet nemlig Podolski opp med et lite stykke kunst.

Tyskeren fikk ballen ved sekstenmeterstreken og spilte en hurtig vegg med Giroud. Spissen svarte med å chippe ballen over forsvaret og Podolski hamret til på volley. Ballen suste kontant inn i nettet bak en sjanseløs Geoffrey Jourdren.

Les også: Nordsjælland-trener om skandalemålet: – Jeg vet ikke om Sjakhtar er banditter, men de er et lag uten moral
Les også: Swansea-spiller langer ut mot Suárez i ny bok

Kampens storeservitør, Giroud, fikk sin mulighet til å notere seg på scoringslisten drøyt ti minutter før full tid. Men 26-åringen sviktet etter en strålende pasning fra Podolski og Jourdren fikk reddet gigantsjansen.

Ingen av lagene klarte å komme til flere scoringer, dermed endte kampen 2-0 til Arsenal.