Manchester City's Samir Nasri (Foto: DARREN STAPLES/Reuters)
Manchester City's Samir Nasri (Foto: DARREN STAPLES/Reuters)

Manchester City ute av Mesterligaen: – Har overrasket oss selv på en svært dårlig måte

Roberto Mancinis menn sviktet i gruppespillet for andre året på rad.

Manchester City-Real Madrid 1-1:

Manchester City måtte vinne onsdagens Mesterliga-kamp mot Real Madrid for å holde liv i den syltynne drømmen om avansement.

Det gikk ikke veien. For med 1-1 er de lyseblå nå definitivt ute av årets turnering. City kan i beste fall bli nummer tre i gruppe D, og dermed få plass plass i Europaligaen. Det er andre året på rad at Roberto Mancinis menn svikter i gruppespillet i Mesterligaen.

Les også: Se Mexès’ vanvittige brassescoring

– Tapte det ikke i kveld
Italieneren selv var i det reflekterende hjørnet etter kampslutt, og avviste at exiten ble sikret onsdag kveld.

– Vi tapte det ikke i kveld. Vi tapte det i de første kampene mot Madrid borte og Dormund på hjemmebane. Og mot Ajax gjorde vi flere feil. Mot Madrid ledet vi 2-1 da det gjensto fem minutter. Og mot Ajax ledet vi 1-0 og hadde to store sjanser til å punktere kampen, sier Mancini til Sky Sports.

Og får støtte av keeper Joe Hart.

– Alle kampene har kostet oss dyrt. VI tapte to bortekamper og vi har ikke vunnet på hjemmebane. Det har vært en dårlig turnering for oss, og det er veldig frustrerende. Vi har overrasket oss selv på en svært dårlig måte, sukker han.

Les også: Podolski med perlemål da Arsenal avanserte

Artikkelen fortsetter under!

Roberto Mancini (Foto: JON SUPER/Ap)
Roberto Mancini (Foto: JON SUPER/Ap)

– Vil til Europaligaen
Mancini tror uansett nedturen vil styrke klubben.

– Jeg håper dette gir oss mer erfaring. Som alle andre i klubben så er jeg skuffet. Men vi startet dette gruppespillet med den visshet om at gruppen var vanskelig. Vi er et godt lag, men når du spiller mot Madrid og Dortmund kan slike ting skje, sier han.

Nå ser Mancini frem til den siste gruppespillkampen mot Dortmund, der City kan sikre plass i Europaligaen.

– Nå vil vi videre i Europaligaen, hvis det er mulig, sier han.

For Real Madrid er et atskillig mer grunn til å juble. Spanjolene sikret nemlig sitt avansement med det ene poenget.

Det får selvsagt Jose Mourinho til å glise. Ikke minst fordi hvittrøyene ender på 2. plass i gruppen.

– De to gangene ett av mine lag har tatt 2. plassen i gruppen, så har de vunnet Mesterligaen, sier han og tenker på Porto og Inter.

Mesterligaen i altomfotball.no: Terminliste | Statistikk

Agüero tente City-håpet
Karim Benzema ga Real en god start i Manchester med sin 1-0-scoring allerede etter ti minutters spill. Franskmannen gikk på en flott pasning fra Ángel di María og satte ballen i mål fra kloss hold.

Real ga jernet for å doble ledelsen utover i omgangen, men en solid Joe Hart i City-buret holdt vertene inne i kampen.

Etter hvilen hevet City seg og rullet opp flere solide muligheter. Blant annet hadde Sergio Agüero en utrolig mulighet i det 66. minutt. Argentineren dundret til på kort hold, men en fantastisk fantomredning av Iker Casillas stoppet ballen på streken.

Bedre gikk det da samme Agüero fikk muligheten fra krittmerket i det 73. minutt. City fikk straffesparket etter av spisstjernen gikk ned etter duell med Álvaro Arbeloa. Resultatet ble 1-1 og rødt kort til Arbeloa.

City jaktet febrilsk seiersmålet i sluttminuttene, men maktet ikke å doble sine scoringer. Dermed står City fortsatt uten seier i årets turnering, med tre uavgjort og to tap.

City innehar for øyeblikket jumboplassen i gruppen, men er bare ett poeng bak Ajax på 3. plass. City skal ut mot gruppeleder Dortmund i siste gruppespillkamp, mens Ajax reiser til Real Madrid.

Karim Benzema (Foto: DARREN STAPLES/Reuters)
Karim Benzema (Foto: DARREN STAPLES/Reuters)