Rafa Benitez (Foto: Leon Neal/AFP)
Rafa Benitez (Foto: Leon Neal/AFP)

Rafa Benitez ny Chelsea-manager

Chelsea bekrefter at spanjolen er klubbens nye manager.

Chelsea har handlet raskt etter at Roberto Di Matteo ble sparket onsdag. Samme dag har nemlig klubben ansatt Rafa Benitez som ny manager, det bekrefter klubben på sin hjemmeside.

Les også: Roberto Di Matteo fikk sparken i Chelsea

Benitez er ansatt på midlertidig basis, og kontrakten løper ut denne sesongen. 52-åringen skal møte spillerne på Chelseas treningsfelt torsdag.

– Jeg er overrasket
«Eieren og styret mener at vi i Benitez får en manager med betydelig erfaring på høyeste nivå innen fotballen, som kan komme inn og umiddelbart hjelpe oss til å nå være målsettinger», skriver klubben i pressemeldingen.

– Jeg er overrasket, sier Thomas Myhre til TV 2.

– I oppgjørene mellom Chelsea og Liverpool da Benitez var Liverpool-sjef var det mye munnhuggeri. Jeg tror ikke Chelsea-fansen er kjempefornøyd med å få Benitez, sier han.

Tidligere onsdag sa lederen for Chelseas supporterklubb i Norge, Even Strete, til tv2.no at fansen ikke ønsket en Di Matteo-sparking - og at Benitez ikke var et populært alternativ.

– En eventuell ansettelse av Benitez tror jeg vil bli veldig upopulært. Han er jo en Liverpool-gutt. I tillegg har han ikke hatt kjemperesultater å vise til heller. Han vant jo CL-gull og er en dyktig manager, men jeg føler ikke at «Rafa» er det helt store, sa supporterlederen.

Les mer: Chelsea-supporterne ønsker seg Ray Wilkins

– Chelsea er mer tjent med Abramovitsj
Men selv om sparkingen av klubbens italienske manager og den påfølgende ansettelsen av Benitez ikke er populær, så mener Thomas Myhre at det er umulig å se vekk fra det Roman Abramovitsj har gjort siden han overtok klubben.

Russeren er glad i å spare managere, men hans penger har også sørget for enorme triumfer.

– Vi må ikke bli historieløse. Han tok over et Chelsea på konkursens rand fra Ken Bates. Han spyttet inn masse penger, og har gitt fansen og klubben titler. I utgangspunktet så tror jeg Chelsea er mer tjent med Abramovitsj sine milliarder, selv om vi ikke liker den så kalte økonomiske dopingen i fotball, sier han.

Det har heller ikke supporterleder Strete glemt, selv om han ble skuffet av at Abramovitsj sparket Di Matteo.

– Abramovitsj har gjort utrolig mye bra for Chelsea, men jeg er skuffet over han i denne saken, sa Strete.

– Men vi skal ikke glemme alt det han har gjort for Chelsea. Vi var jo ikke en gullkandidat før han tok over, men det er ingen tvil om at kjemien med Abramovitsj spiller inn for hvem som får fortsette på Stamford Bridge, påpekte han.

Rafa Benitez er den niende manageren i Chelsea-æraen under Roman Abramovitsj sitt eierskap.

Hva synes du om Benitez-ansettelsen? Si din mening i kommentarfeltet!