Ashley Williams og Luis Suárez i duell i fjorårets kamp mellom Liverpool og Swansea. (Foto: Jon Super/Ap)
Ashley Williams og Luis Suárez i duell i fjorårets kamp mellom Liverpool og Swansea. (Foto: Jon Super/Ap)

Swansea-spiller langer ut mot Suárez i ny bok

– Jeg har mislikt ham siden vi kom til Premier League.

Det har blitt populært blant idrettsutøvere å skrive bok om livet som toppidrettsutøver. Nå har også Swansea-spiller Ashley Williams kastet seg på trenden.

I hans bok «My Premier League Diary» som ble lagt ut for salg denne uken, kan den walisiske landslagskapteinen blant annet fortelle om hans oppfatning av Liverpools storscorer Luis Suárez.

Misliker Suárez
Flere engelske medier refererer til en del av boken der Williams skriver om fjorårets to kamper mot Liverpool, og det er tydelig at 28-åringen ikke er imponert over det uruguayaneren foretar seg på fotballbanen.

«Suárez har en aura rundt seg som sier at ‘jeg er uhåndgripelig’», skriver Williams ifølge thisissouthwales.com om 0-0-kampen på Anfield i fjor.

«Jeg vil gå så langt som å si at tilnærmingen han har til kampene, med absolutt forakt for oss alle, betyr at han er milevis foran noen spillere jeg virkelig har mislikt siden vi kom opp til Premier League».

Les også: Manageren til Villa utestengt

Kritiserer Suárez for filming

Ashley Williams nye bok «my Premier League diary».
Ashley Williams nye bok «my Premier League diary».

Williams forteller også om en situasjon i kampen, der keeper Pepe Reina skulle ta et utspark og Suárez stilte seg opp foran Williams for å vinne duellen. Swansea-forsvareren forteller at han holdt et lite tak i Suárez for å gi et tegn på at han var der, noe han selv sier er helt vanlig i Premier League.

«Da jeg gjorde det stoppet Suárez opp, snudde seg mot meg og sa; ‘Ikke rør meg’. Jeg kunne ikke tro det. Jeg har gjort det tusenvis av ganger mot spillere. Av og til får du en armsving for å få deg bort, men Suárez’ reaksjon var en av fullstendig forakt for at jeg hadde rørt ham».

Les også: Luis Suárez svarte filmekritikk med svalestup foran Everton-benken

Suárez har høstet kritikk fra flere hold i fotballverden for hans filminger og teatralske fall – Williams er også én av dem som mener at spissen går i bakken altfor enkelt.

«Det triste er at han er en fantastisk spiller og jeg setter ham veldig høyt, men han har et temperament som jeg ikke takler å se i en spiller».

«I dag filmet han mer en noen annen spiller jeg har spilt mot – det var så ille at jeg var i genuint sjokk. Gjennom hele kampen gikk han i bakken og ropte til enhver tid».

Lørdag er det duket for kamp mellom nettopp Swansea og Liverpool på Liberty Stadium. Så gjenstår det å se hvordan duellen mellom Williams og Suárez forespiller seg.