Jarle Aambø
Jarle Aambø

Varsler endringer i Olympiatoppen

Dagen etter at han ble kalt inn på teppet i Vukicevic-saken varsler Jarle Aambø endringer i Olympiatoppen. Og toppidrettssjefen er ikke fremmed for at hans egen stilling også kan bli justert.

TV 2 Sporten (Bergen/Oslo): Jarle Aambø er toppidrettens øverste sjef. Om han er det også etter et eksternt utvalg ledet av Tom Tvedt har gransket Olympiatoppen er langt mer usikkert. 28. februar faller dommen, og kjennere av norsk idrett - inkludert Aambø - merker hvilken vei det blåser.

– Har du et inntrykk av at din rolle vil bli endret i tiden framover?

Vi har vår interne evaluering nå, og er i gang med å se på konsekvensene av den. Vi ser allerede at vi skal endre og justere litt på vår organisasjon, og ledelse er en del av hele organisasjonen, svarer toppidrettssjef Jarle Aambø på TV 2 Sportens spørsmål.

Les også: Idrettspresidenten om Aambø: – Har beklaget at han ikke informerte om Vukicevic-saken

Mektige uvenner
Toppidrettssjefen ble tirsdag kalt inn på teppet til Idrettsstyret i Vukicevic-saken, som har eksplodert i media siste uke. Spørsmålet er om saken er et påskudd for å få fjernet Aambø. Lignende mønstre har vi sett når andre idrettstopper som Karl-Arne Johannessen, Karen Espelund og Sondre Kåfjord har blitt presset ut etter saftige saker som har blitt lekket i pressen. Etter det TV 2 Sporten erfarer, har Aambø mektige uvenner høyt plassert i norsk idrett.

– Opplever du at det er aktører i norsk idrett som jobber med å få deg vekk fra din stilling?

Jeg kan ikke bruke energi på det. Jeg må bruke den energien jeg har til å stå i alt det som rører seg nå, så den type spekulasjoner og konspiratoriske ting bruker jeg ikke energi på, sier Aambø.