joshua king (Foto: BULENT KILIC, © KLC/amd)
joshua king (Foto: BULENT KILIC, © KLC/amd)

King kom inn da United tapte i Tyrkia

Fem minutter før slutt ble Danny Welbeck vinket av banen og Joshua King kom inn til sin første United-kamp siden 2009.

Galatasaray - Manchester United 1-0

Oslo (TV 2 Sporten): Sir Alex Ferguson lot mange av sine beste menn være hjemme i England og norske Joshua King var en av ferskingene som fikk sjansen i heksegryta i Istanbul.

Ashley Young og Federico Macheda kom inn 16 minutter før slutt og ti minutter senere var det duket for den tidligere VIF-spillerens debut i Mesterligaen.

– Jeg forstår ikke helt at Macheda kom inn før King. Jeg tror ikke han har en stor fremtid i Manchester United. Det overrasket meg litt, og samtidig er det ikke mye man får gjort på seks minutter pluss tillegg, men King viste enkelte takter som kanskje betyr at han kan få mer spilletid etter hvert, sier TV 2 Sportens Kasper Wikestad.

680612

King tok plass på høyrekant og rakk å vise seg som et hardtarbeidende uromoment selv om han var lite direkte involvert.

Friskmeldt
20-åringen meldte forfall til forrige ukes landskamp mot Ungarn på grunn av en ankelskade, men ble friskmeldt og fikk sine første minutter for Uniteds beste mannskap siden ligacupkampen mot Wolves i 2009.

King har flere ganger denne høsten uttalt at han ser for seg å være i United frem til jul, og at han da må vurdere andre alternativer dersom han ikke er et fast innslag i A-troppen.

Manchester United, som stilte uten spillere som Rooney, Ferdinand, van Persie, Kagawa og Scholes da de allerede er videre, presset på for en utlikning de siste minuttene, men Galatasaray holdt unna.

Tyrkerne tok ledelsen åtte minutter etter pause da Burak Yilmaz nikket inn det som skulle vise seg å bli kampens eneste mål etter en corner. Yilmaz har med det scoret alle Galatasarays fem mål i gruppespillet denne sesongen!

To i tverrliggeren
Uniteds beste sjanse kom før pause da ferske Nick Powell traff tverrliggeren etter en corner. Det samme gjorde Hamit Altintop og hjemmelaget 12 minutter før slutt etter en suser fra 20 meter.

– Vi fryktet dødballene deres og visste det ville bli et problem med tanke på vår manglende erfaring og høyde. Men bortsett fra det var det en ok forestilling. Deler av kampen var bra og vi håndterte atmosfæren, sier Sir Alex Ferguson ifølge sportinglife.com.

Galatasaray og røde er nummer to bak Manchester United med sju poeng og møter ferdigspilte Braga i siste runde. Cluj, som også har sju poeng etter tirsdagens seier, skal til Old Trafford 5. desember. Ferguson går langt i å antyde at United også der vil stille redusert.

– Vi har kvalifisert oss, og det er ingen grunn til at vi ikke skal bruke troppen.

helt
helt