Johan Flodin landslagstrener i roing

Norges Roforbund har ansatt svenske Johan Flodin som ny landslagstrener i roing. Han starter i jobben ved årsskiftet.

45-åringen fra Strömstad er godt kjent med norske forhold og de norske eliteroerne, og han nyter allerede stor tillit blant de norske roerne.

– Jeg er veldig fornøyd med valget av Johan som landslagstrener. Han er en fantastisk person og en fantastisk trener, med masse kunnskap og erfaring i bagasjen. Johan blir en viktig tilvekst for norsk rosport. Han har vært min favoritt hele tiden, sier dobbelt OL-mester Olaf Tufte i en kommentar.

Flodin har erfaring som topproer med to VM-sølv og flere finaleplasser i VM og OL. Han har vært trener på høyt nivå siden han ga seg som aktiv for 15 år siden, og hans fremste trenermeritt er VM-gullet til Frida Svensson i singlesculler i 2010.

– Jeg er meget stolt og glad for å bli en del av norsk roings reise mot suksess i Rio-OL. Jeg ser fram til å fortsette den gode jobben som er påbegynt. Jeg her erfaring med å utvikle individer og organisasjoner mot prestasjoner i verdensklasse og ser stort potensial i dem som skal gjøre jobben, sier Flodin i en pressemelding. (©NTB)