rognlien
rognlien

Idrettspresidenten om Aambø: – Har beklaget at han ikke informerte om Vukicevic-saken

Nå vil idrettspresidenten ha en storrengjøring og endring i lovverket.

Tirsdag var presidentskapet i Idrettsforbundet i møte med den hardt pressete toppidrettssjefen Jarle Aambø. Dagbladet kunne tirsdag avsløre at Aambø alt i fjor visste om beskyldningene mot Petar Vukicevic, men at han ikke tok saken videre til friidrettsforbundet.

– Vi har identifisert flere saker som vi skal ta i vårt styremøte 5. desember, og vi har blitt enige om at vi skal be om et møte med styret Antidoping Norge. Også der er det en rekke stier som må gås opp i forhold til dem, sier idrettspresident Børre Rognlien etter møtet.

– Vi hadde halvannen times gjennomgang med Jarle Aambø og fikk alle fakta på bordet som han kjenner til, forklarer Rognlien til TV 2.

– Han forklarte at han i fjor sommer fikk noen bruddstykker av en mail på norsk. Han syntes det var en merkelig sak, men det var ikke i nærheten av det som er kommet fram i avisene de siste dagene. Vi vil få tak i den mailen og se hva som står der.

– Aambø har beklaget
Han vil ikke si noe om Aambø fortsatt har tillit, men forteller at toppidrettssjefen har beklaget.

– Vi diskuterer ikke personalsaker for åpen mikrofon, Jarle Aambø og alle andre ting som relaterer seg til sakene vil bli diskutert på vårt styremøte 5. desember.

– Jarle Aambø har beklaget at han ikke har informert Generalsekretæren og dermed idrettsstyret tidligere, og vi har akseptert hans forklaring på hvorfor han ikke gjorde det tidligere. Vi har registrert at han har beklaget det, og det aksepterer vi, sier Rognlien.

– Storrengjøring på gang
– Hva er status nå i kveld?

– Status nå er at nå har vi en rekke saker som vi må ta tak i i norsk idrett, i forhold til de utfordringene vi ser på dopingområdet. Det er mange, mange flere saker enn å diskutere én og én person.

– Hvilke saker er det snakk om?

– Det er snakk om standard kontrakter i forhold til alle som skal være trenere i norsk idrett, sånn at de må underskrive på sitt forhold til doping både i fortid og i fremtid. Det er forholdet til Antidoping Norge, slik at vi også kan bli varslet om saker som de ikke tar påtale på - som denne som vi ikke kjente til før nå nylig. Det kan være å endre NIFs lovverk sånn at ting som forholder seg til å sette idretten i vanry, at slikt ikke blir foreldet. Vi har også andre spørsmål som vi skal diskutere med Antidoping Norge og vi har andre spørsmål vi skal ta med vår organisasjon. Her er det en idrettspresident. Vi skal ha gjort det meste før jul, og da skal det lukte grønnsåpe i alle rom.

– Og Aambø sitter i stolen som toppidrettssjef fortsatt?

– Jarle Aambø sitter helt opplagt i toppidrettssjefjobben i morgen tidlig, sier Rognlien.

Her får du en oppsummering av bakgrunnen for tirsdagens møte:

680567