Vadim og Sergej Demidov.
Vadim og Sergej Demidov.

Pappa Demidov: – Vi er ikke opptatt av penger

Sergej Demidov fastholder at sønnen Vadim har blitt lurt av sine tidligere rådgivere, som han hevder aldri hadde noe agentavtale med familien.

Selv om det i går dukket opp et nytt dokument i saken, der Vadim Demidov fraskriver seg alle pengekrav, mener pappa Demidov at saken er like krystall-klar som før.

– Vi har aldri vært opptatt penger. Dette handler om en ung gutt som har blitt lurt av såkalte agenter. Og det er viktig å få fram at Vadim aldri har hatt noen agentrelatert avtale med disse guttene, sier Sergej Demidov til TV 2 Sporten.

Uvitende om avtale
Han har tidligere etterlyst dokumentasjon fra den tidligere lisensierte agenten, Espen Juul Haugan, som var én av tre personer bak selskapet Sports Advice. Søndag avslørte TV 2 at agentselskapet signerte to avtaler i 2007 som begge var i strid med fotballens regelverk. Den første var med Hønefoss, som ville gi Sports Advice 50 prosent av overgangssummen da Demidov ble solgt fra klubben. Den andre var med Vadim Demidov selv og faren, som slo fast at Demidov skulle ha 50 prosent av det Sports Advice fikk fra Hønefoss.

– Jeg visste med en gang at denne avtalen var ulovlig. Det var også jeg som varslet fotballforbundet om dette. Avtalene var skrevet slik fra disse såkalte agentene, fordi de visste at de var ulovlige. På den måten kunne de sikre seg penger, mens Vadim fikk ingenting, sier Demidov.

I går mottok fotballforbundet en skriftlig avtale fra Sports Advice, der Vadim Demidov skrev under på at han sa fra seg sin del av overgangssummen han skulle få da han forlot Hønefoss. Denne avtalen var ny for Sergej Demidov.

Les også: NFF: – Demidov sa fra seg overgangspengene
Les også: Se dokumentene i Demidov-saken

Planlagt spill
– Jeg har ikke sett denne avtalen, og jeg vet ikke om Vadim har skrevet under på noe. Men uansett. Det vi ser er at dette er et planlagt spill mot en ung spiller.

TV 2 vet at Vadim Demidov selv var i kontakt med NFF i går for å finne ut hvilken kontrakt de hadde fått i hende.

– Kan det hende at Vadim ble lurt til å signere på noe han ikke visste var?

– Som sagt. Jeg aner ikke om den avtalen finnes, eller ikke. Jeg må se den avtalen først. Så kan jeg uttale meg på TV, sier Sergej Demidov.

Tilbyr hjelp
Generalsekretær i fotballforbundet, Kjetil Siem, oppfordrer Vadim Demidov til å anmelde saken til politiet hvis han føler seg bedratt. NFF har fått kritikk fra blant andre fotballagent Jim Solbakken for at de ikke har gått videre med saken. Men Siem mener det ikke er deres oppgave.

– Nei, jeg synes ikke vi bør gjøre det. Hvis det er en fornærmet part her, så må den parten komme til, enten om det er spiller, klubb, eller en tredje part. Vi kan gjerne bistå med det juridiske. Men det er vanskelig å vite hva vi skulle ha anmeldt når ingen føler seg bedratt, i alle fall på en måte som de vil gå ut med, sier Siem til TV 2 Sporten.