Rune Almenning Jarstein (Foto: Ellingsen, Tommy/NTB scanpix)
Rune Almenning Jarstein (Foto: Ellingsen, Tommy/NTB scanpix)

Engelsk journalist: - Hull jakter en permanent løsning på keeperproblemet

Svaret kan være Rune Almenning Jarstein.

Liverpool (TV 2 Sporten): Fredag kunne TV 2 Sporten bringe nyheten om at Championship-klubben Hull la inn et bud på Viking-målvakt Rune Almenning Jarstein.

LES OGSÅ: Championship-klubb har lagt inn bud på Jarstein

Budet skal ha blitt møtt med et krav om høyere overgangssum fra Viking-ledelsen, til Jarsteins store skuffelse. Tidligere mandag kunne Stavanger Aftenblad fortelle at dialogen mellom klubbene er tatt opp igjen.

– Liten avstand mellom klubbene
Etter det TV 2 Sporten erfarer er avstanden mellom klubbene liten. Hull skal ha kommet på banen med omlag fem millioner kroner - Viking vil ha syv millioner for landslagsmålvakten.

Phil Buckingham jobber for Hull Daily News og følger klubben tett. Han sier at et slikt priskrav ikke vil skremme Hull.

– Hvis det er slik vi forstår det, at avstanden dreier seg om ca to millioner kroner, er det ikke en sum som vil være avgjørende for om Hull velger å gå for Jarstein eller ikke. Dette kan like gjerne være et forhandlingskort, sier Buckingham til TV 2 Sporten.

– Klubben kjøpte i sommer en spiss for 25 millioner kroner (tyskeren Nick Proschwitz, red.anm.) så om de finner keeperen de virkelig vil ha har ikke to millioner fra eller til stort å si, forklarer journalisten.

Les også: Beckham: – Jeg vil oppleve en siste utfordring
Les også: Mancinis sønn: – Min far vet mer om fotball enn Mourinho

Kritisk til Ben Amos
Hull har i flere sesonger vært uten et klart førstevalg i mål. Etter at Boaz Myhill ble solgt til West Bromwich da klubben rykket ned fra Premier Leauge i 2010, står seks forskjellige keepere bokført med et tosifret antall kamper hor laget.

– Hull har hatt fire keepere på lån de siste tre sesongene. Brad Guzan, Vito Mannone, Peter Gúlasci og nå Ben Amos. Det er åpenbart ingen optimal løsning for en klubb som har ambisjoner om å komme seg tilbake til Premier Leauge, forklarer Buckingham.

Den tidligere Molde-utlånte Ben Amos kom på en sesonglang avtale fra Manchester United i sommer. Etter en godkjent start på sesongen har Amos kommet under kritikk de siste ukene etter flere tabber. Blant annet var manager Steve Bruce ute og kritiserte 22-åringen i lokalavisa etter 1-2-tapet mot Cardiff.

– At Amos ikke har overbevist har nok gjort Bruce mer ivrig på å få inn en erstatter. Han har til og med hintet om at han vil hente enda en keeper på lån, før han får på plass en permanent løsning i januar, sier Buckingham.

– Ideell klubb for Jarstein
Hull har hatt en god høst i Championship og ligger i skrivende stund på fjerdeplass, fem poeng bak Crystal Palace på tabelltopp. De oransjekledde har vist muskler på overgangsmarkedet og har et overordnet mål om å etablere seg i Premier League.

Derfor tror Buckingham at Hull vil være et utmerket valg for den norske landslagskeeperen.

– Ting ser bra ut for klubben, både på og utenfor banen. De har hatt en god høst. Men de trenger en rutinert og etablert keeper. Kan Jarstein fylle den rollen vil han ha alle muligheter til å etablere seg som førstekeeper, sier han.

Les også: Wolves-spiller dømt til 12 ukers betinget fengsel

– De hentet to keepere i sommer, der den ene har spilt, men er blitt offentlig kritisert av manageren. Den andre, sveitseren Eldin Jakupovic, har ikke engang spilt én eneste kamp.

Derfor ligger det i kortene at Steve Bruce velger å bruke noen millioner kroner på en ny målvakt, og at denne vil gå inn som et klart førstevalg.

– Vi vet jo også at de har hatt den unge australieneren Matt Ryan, men han er bare 20 år og mer et langsiktig prosjekt i såfall, konkluderer journalisten.

Det er ventet at manager Bruce vil komme med mer informasjon om keeperjakten når han møter pressen torsdag.