Petar_Vukicevic
Petar_Vukicevic
Petar__Vukicevic_1012913i (Foto: Erichsen, Jarl Fr., © PEK)
Petar__Vukicevic_1012913i (Foto: Erichsen, Jarl Fr., © PEK)

Petar Vukicevic til TV 2: – Hun gjør alt hun kan for å sverte meg og min familie

Den pressede treneren mener at eks-kona manipulerte e-poster etter skilsmissen i 2003.

Se utdrag av intervjuet i videovinduet over - Se flere sterke uttalelser i Sportsnyhetene på TV 2 i kveld

Lommedalen/Oslo (TV 2 Sporten): – Jeg er helt uskyldig, har aldri hatt befatning med doping og alt i de kjente e-postene er manipulert. Det må dere tro meg på, sier Petar Vukicevic til TV 2.

LES OGSÅ: Kona til Vukicevic knyttes til doping-korrespondansen

– Hun gjør alt hun kan for å sverte meg og familien
TV 2 møtte Vukicevic i hans hjem i Lommedalen tirsdag - der den permitterte treneren bedyret sin uskyld i saken. Han er fortsatt klart på at hans eks-kone, Turid Syftestad, har forfalsket e-poster som ble sendt mellom Vukicevic og legevenn Srdjan Djordevevic.

– Hvilke motiv har din eks-kone for å manipulere e-postene?

– Alt dette handler om en skilsmisse tilbake i 2003. Det var allerede da e-postene ble manipulert. Det virker som hun gjør alt hun kan for å sverte meg og min familie, sier Vukicevic.

– Jeg kjenner overhodet ikke til innholdet i e-postene, og har aldri stilt noen spørsmål til noen om doping eller hvordan en skal bruke dette på utøvere.

Petar Vukicevic
Petar Vukicevic

Vukicevic mener at hele saken handler om hevn etter den nevte skilsmissen, og kan samtidig fortelle at eks-konens forhold til barna Christian og Vladimir er brutt.

– Det forholdet er ikke-eksisterende. Det handler om at hun har brutt deres tillit ved så mange anledninger, sier Vukicevic.

Christina skal ifølge pappa Vukicevic ikke ha vært i kontakt med Syftestad på seks år, mens broren Vladimir ikke har vært i kontakt med henne på to år.

Les også: Permitterer Petar Vukicevic

Klar tale fra Vukicevic
I går mandag 19. november ble Petar Vukicevic permittert fra alle sine verv i Friidrettsforbundet på bakgrunn av e-post-korrespondansen om forbudte stoffer med sin serbiske legevenn Srdjan Djordevevic.

– Kan du med hånden på hjertet si at du aldri har hatt noen befatning med doping?

– Ja, det kan jeg med hånden på hjertet si, sier Vukicevic.

E-postene ble overlevert Antidoping Norge av Petar Vukicevic’ eks-kone Turid Syftestad i fjor. Saken bla da henlagt som foreldet.

12. november i år bekreftet imidlertid Petar Vukicevic overfor Dagbladet at han hadde vært i kontakt med Djordevic om veksthormoner og testoseron i perioden 2001-2003. Fra da begynte ballen å rullle og tre dager senere ble Vukicevic kalt hjem fra hekkeløperlandslagets treningsleir i Sør-Afrika.

Nå har serberen forklart seg til Friidrettsforbundet, mens eks-kona Turid Syftestad har forklart seg for Antidoping Norge. Angivelig om serberens befatning med doping.

Petar Vukicevic
Petar Vukicevic