Arne Erlandsen, Ull/Kisa (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)
Arne Erlandsen, Ull/Kisa (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)

Arne Erlandsen om «kokosbeskyldningene»: - Dette er journalisters rett til etterpåklokskap

Ull/Kisa-treneren mener man bør se på hvor mange kamper laget hans har vunnet og ikke hvor mange de har tapt.

Se den første kvalifseringskampen Ullensaker/Kisa-Sandnes Ulf på TV 2 Zebra onsdag klokken 19.00.

I mandagens sportslunsj på TV 2 Sport kritiserte TV 2-duoen Mini Jakobsen og Davy Wathne Adeccoligaen, og brukte ord som «useriøst» og «kokosliga» om landets nest øverste divisjon og det faktum at Ull/Kisa som havnet på 6. plass nå er kun to kamper unna opprykk til Tippeligaen. Nå slår Ull/Kisa-trener Arne Erlandsen tilbake mot uttalelsene.

Les også: Davy Wathne: – Adeccoligaen er en kokosliga

Se utdrag fra mandagens sportslunsj her:

680257

– Dette er journalisters rett til etterpåklokskap. Hadde det vært Sandefjord eller Bodø Glimt som hadde vært i kvalik er det ingen som hadde sagt noe. Ull/Kisa er ikke det man forventet, og da blir det sånn som det blir med journalister, sier Arne Erlandsen.

Davy Wathne argumenterte med at Ull/Kisa på sine 30 seriekamper i Adeccoligaen endte på 14 seiere, to uavgjorte og 14 tap, og mente det er useriøst at laget fordi de tilfeldigvis er i form akkurat nå har muligheten til å rykke opp til Tippeligaen. Kun seks lag i Adeccoligaen har tapt flere ganger denne sesongen.

– Det er greit nok det, men det er bare sju lag i Norge i de to øverste divisjonene som har vunnet mer enn oss. Skal du utvikle fotballag så vil jeg heller at spillere og lag skal prøve å vinne enn prøve på å unngå tap. Det er selvsagt bra at man vinner fotballkamper, og jeg vil alltid vinne, men for å bli en vinner så må du også tørre å tape, svarer Ull/Kisa-treneren.

For å bli en vinner så må du også tørre å tape - Arne Erlandsen

Les også: Måtte avlyse drømmeferie etter kvalifiseringssuksessen

– Du må ofre litt for å vinne
Erlandsen sier at en av grunnene til at Ull/Kisa står med så få uavgjorte kamper er tilnærmingen de går til de ulike kampene med. I oppgjør mot lag langt foran eller langt bak på tabellen ønsker han at laget skal gamble på å vinne kampene, mens det i kamper mot lagene rundt på tabellen kan være godkjent med et uavgjortresultat.

– Over tid tror jeg at en slik holdning gir en positiv stemning i spillergruppa. Jeg vil ha spillere som ønsker å vinne, og du må ofre litt for å vinne, og da kommer det gjerne noen tap i sluttminuttene, sier Erlandsen.

Mini uttalte at et opprykk for et lag som kun klarte å trekke til seg 852 tilskuere i den avgjørende kvalikkampen ikke vil være positivt for norsk fotball.

– Vi ønsker jo at de største byene skal være i Tippeligaen, og at de klubbene med tradisjon og kultur skal være i Tippeligaen. Det ønsker jo jeg også, men nå har vi i Ull/Kisa fått denne muligheten, svarer Erlandsen.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Andresen
Andresen

– Trenger ikke bekymre seg i tiden fremover
Davy Wathne omtalte Adeccoligaen som en «kokosliga», ettersom to lag rykker rett opp, fire spiller kvalifisering og fire rykker ned. Det betyr at kun seks av 16 lag havner utenfor en opp- eller nedrykkssituasjon, og forut for den avsluttende runden denne sesongen var det kun én klubb - Kongsvinger - som visste at de også i 2013 kom til å være et Adeccoliga-lag.

– Dette gjør Adeccoligaen veldig interessant for de som er der. Jeg tror ikke Wathne skal begynne å bekymre seg veldig mye for at nyopprykkede 2. divisjonslag skal spille kvalik for opprykk til Tippeligaen. Det tror jeg de skal slippe å bekymre seg for i tiden fremover, sier Erlandsen.

Dersom hans Ull/Kisa-lag skulle klare å rykke opp for andre år på rad vil det være en utrolig prestasjon, ettersom laget forut for sesongstart langt ifra var spådd en tilværelse i det absolutte toppsjiktet.

– Det er derfor fotball er ganske sjarmerende. Sånt kan skje en gang i blant, uten at man da skal slakte systemet. Systemet hadde ikke blitt slaktet hvis det var Bodø/Glimt i kvalik mot Sandnes Ulf. Men det er jo faktisk moro da, at sånt som dette kan skje en gang i blant, sier Ull/Kisa-treneren.

Les også: Ull/Kisa i dialog med Tom Nordlie

Artikkelen fortsetter under bildet!

Kristian Flittie Onstad spilte hele kampen mot Tromsdalen - en uke etter at Arne Erlandsen uttalte at han ikke kom til å spille mer med ham som trener. (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)
Kristian Flittie Onstad spilte hele kampen mot Tromsdalen - en uke etter at Arne Erlandsen uttalte at han ikke kom til å spille mer med ham som trener. (Foto: Grøtt, Vegard/NTB scanpix)

– Sandnes Ulf tapte også mange kamper
Motstanderen i de to kvalifiseringskampene, Sandnes Ulf, opplevde en nesten tilsvarende eventyropplevelse selv, da de først reddet plassen i Adeccoligaen i 2010 på grunn av at Follo ble degradert, for så å rykke opp til Tippeligaen året etter.

– De tapte jo også mange kamper det året de rykket opp (Sandnes Ulf tapte ti Adeccoliga-kamper i 2011, red.anm), mens de også vant flere enn de fleste andre lagene. Det er bra, og jeg vil også at spillerne skal ville vinne og ikke være redde for å tape. Det er viktig, og det utvikler fotballspillere, sier Erlandsen.

Les også: Ull/Kisa-eventyret fortsetter

Om de to forestående kampene ser Erlandsen kun positivt på det som skal skje.

– Vi får holde nullen på hjemmebane, og så får vi se. Det blir kjempegøy det her, avslutter Ull/Kisa-treneren.

Se den første kvalifseringskampen Ullensaker/Kisa-Sandnes Ulf på TV 2 Zebra onsdag klokken 19.00.