Vadim Demidov og Svein Graff.
Vadim Demidov og Svein Graff.

NFF: – Demidov sa fra seg overgangspengene

Norges Fotballforbund har fått en kopi som bekrefter at Vadim Demidov sa fra seg retten til penger ved et eventuelt videresalg.

Oslo (TV 2 Sporten): TV 2 avslørte søndag kveld at familien Demidov har ligget i en fem år gammel tvist med sine tidligere rådgivere og agenter.

Vadim Demidov og familien følte seg lurt av agenter etter overgangen fra Hønefoss til Rosenborg, og hyret inn pengeinnkreveren Espen Lie for å rydde opp.

BAKGRUNN: Fotballproffens familie sendte pengeinnkrever

Ifølge en avtale Demidov skrev med sine tidligere rådgivere i Sports Advice skulle han få halvparten av det agentselskapet fikk ved hans overgang til Rosenborg, nærmere to millioner kroner. Demidov fikk imidlertid ikke en eneste krone av agenselskapet.

Demidovs tidligere agenter hevder likevel at Entracht Frankfurt-spilleren fraskrev seg alle krav i en hemmelig avtale han signerte med dem i 2007. Dette har Demidov hele tiden nektet for, men mandag kveld fikk fotballforbundet se denne avtalen.

– Vi har fått en kopi av en avtale som bekrefter det vi tidligere har fått vite, at spilleren frasier seg rettighetene til prosenter ved et eventuelt videresalg, sier informasjonssjef i Norges fotballforbund Svein Gradd.

– Hvor viktig var det for NFF å få det bekreftet?

– Overgangsregelemanget er klart og tydelig; en spiller har ikke mulighet til å inngå en avtale som gir han prosenter ved videresalg. Derfor var nettopp dette punktet viktig å få verifisert hva som er fakta.

TV 2 har vært i kontakt med Sergej Demidov, faren til Vadim, men han vil ikke kommentere denne saken før han får se avtalen som han nekter for finnes.