Petar Vukicevic er permittert

Friidrettstreneren Petar Vukicevic er permittert fra stillingen i Norges Friidrettsforbund som følge av anklagene om befatning med doping, melder friidrettsforbundet i en pressemelding.

Vukicevic var mandag i møte med friidrettspresident Svein Arne Hansen. I samråd med treneren kom friidrettsforbundet fram til at Vukicevic permitteres inntil videre.

Petar Vukicevic står i forklaringen overfor Norges Friidrettsforbund fast på at e-postkorrespondansene med hans serbiske legevenn Srdjan Djordjevic fra 2001 til 2003 er manipulert.

Treneren ønsker at det blir foretatt en grundig undersøkelse av saken.

– Petar Vukicevic har vist samarbeidsvilje i forhold til disse alvorlige anklagene. Vi må imidlertid se saken i sammenheng med idrettens etiske verdier. Slik saken er nå har vi permittert Vukicevic fram til Antidoping Norge kommer med en konklusjon på sine undersøkelser, sier friidrettspresident Svein Arne Hansen i pressemeldingen.

Friidrettsforbundet anmoder Antidoping Norge om å prioritere saken. ADN skal allerede mandag formiddag ha vært i samtaler med Vukicevics ekskone, Turid Syftestad. (©NTB)