MESTERLIG: Chris Jespersen vant guttas 15 kilometer klassisk på Beitostølen søndag. (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)
MESTERLIG: Chris Jespersen vant guttas 15 kilometer klassisk på Beitostølen søndag. (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)

Jespersen får ikke gå verdenscupåpningen: – Reagerer på at folk jeg slo blir tatt ut

På tross av søndagens klassiskseier på Beitostølen, fikk ikke Chris Jespersen en plass i verdenscupåpningen kommende helg.

Chris Jespersen (29) leverte varene da han gikk inn til seier på søndagens 15 kilometer klassisk på Beitostølen, men vinnerløpet holdt ikke til en plass i landslagstroppen som reiser til svenske Gällivare.

Reagerer på uttaket
Løperen fra Skånevik har egentlig sin forse i skøyting, men han sviktet på fredagens sesongåpning i 15 kilometer fri teknikk. Der ble det niendeplass for den tidligere juniorverdensmesteren. I en pressemelding der uttaket til Gällivare blir lagt frem, sier landslagssjef Vidar Løfshus at fredagens løp på Beitostølen ble vektlagt mest på grunn av at løpene i Gällivare er i fristil.

– Jeg visste jo egentlig det på forhånd. Jeg gikk ikke fort nok på fredagen, så jeg skjønte jo det. Det er jo klart at jeg brukte det for å fyre meg litt opp, sier Jespersen til tv2.no.

Jespersen har ikke fått noen begrunnelse fra landslaget om hvorfor han ikke ble tatt ut til verdenscupåpningen. Samtidig reagerer han på uttaket. I Gällivare skal herreløperne gå 15 kilometer fri teknikk, samt stafett.

– Jeg forstår godt at jeg ikke ble tatt ut til Gällivare, men jeg mener at jeg bør ha en plass i Kuusamo helgen etter når det faktisk er klassisk også. Samtidig reagerer jeg på at folk som jeg slo på fredag blir tatt ut. Skulle de sendt noen, så kunne de i alle fall sendt Didrik Tønseth som faktisk slo meg på fredagen, sier Jespersen om fredagens sjuendemann.

Jespersens niendeplass på fredagens 15 kilometer var bedre enn det Eldar Rønning, John Christian Dahl og Petter Eliassen presterte. Petter Northug jr., Finn Hågen Krogh, Martin Johnsud Sundby og Anders Gløersen kom foran Jespersen på resultatlisten.

Les også: Galgenhumoristisk Northug tror Johaug hadde slått ham
Les også: Smøretips fra landslaget: Slik får du superski i vinter

Sikter mot VM, men det kan bli vanskelig
Sesongens store mål for 29-åringen er en plass i VM-troppen som reiser til Val di Fiemme etter nyttår - der vil Jespersen gå 15 kilometer fri teknikk. Men den drømmen kan gå fløyten dersom han ikke får gått løp i verdenscupen sammen med eliten i langrennssirkuset.

VANT SØNDAG: Chris Jespersen kunne juble etter å ha vunnet søndagens klassiskløp på Beitostølen. (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)
VANT SØNDAG: Chris Jespersen kunne juble etter å ha vunnet søndagens klassiskløp på Beitostølen. (Foto: Bendiksby, Terje/NTB scanpix)

– Da burde jeg egentlig gått i Gällivare og Kuusamo. Gällivare går jo fløyten nå, men får jeg muligheten i Kuusamo så har jeg fremdeles en mulighet, sier Jespersen.

– Er en plass i VM-troppen realistisk?

– Da må jeg i alle fall gå mot de antatt beste, men det gir de ikke mulighet til nå. Det blir vanskelig dersom jeg ikke får gå verdenscup.

– Ja, det er en nedtur
Det er imidlertid ikke bare Jespersen som mener at han burde fortjent en plass på laget som reiser til Sverige den kommende helgen. Etter søndagens klassiskløp på Beitostølen uttalte Petter Northug jr. at Jespersen hadde fortjent en plass i Gällivare. Det smigrer Jespersen.

– Det er jo alltid kjekt å høre det fra Petter, det er det ingen tvil om. Men det er bare til å gå fort videre, så kommer jeg kanskje med neste gang, sier Jespersen.

Nå må Jespersen ta til takke med trening og et håp om å bli tatt ut til verdenscuphelgen i Kuusamo om drøyt to uker. Dersom det ikke blir tur til Finland, blir det nok ikke noen skirenn for Jespersen på denne siden av nyttår.

– Ja, det er en nedtur. Jeg hadde lagt opp sesongen til at jeg skulle gå i Gällivare og Kuusamo. Når jeg ikke klarer det, så blir jeg selvfølgelig skuffet, avslutter Jespersen.

Dette er løperne som er med til Gällivare:

Menn:
Anders Gløersen, Rustad IL
Petter Northug jr., Strindheim IL
Martin Johnsrud Sundby, Røa IL
Sjur Røthe, Voss IL
Petter Eliassen, Byåsen IL
Finn Hågen Krog, Tverrelvdalen IL
John Kristian Dahl, Strindheim IL (COC)
Eldar Rønning, Skogn IL (stafett)

Kvinner:
Therese Johaug, IL Nansen
Marthe Kristoffersen, IL Varden
Kristin Størmer Steira, IL Forsøk
Vibeke Skofterud, Slitu IF
Heidi Weng, IL BUL
Astrid Uhrenholdt Jacobsen, IL Heming
Ingvild Flugstad Østberg, Gjøvik Skiklubb
Ragnhild Haga, IL Heming
Marit Bjørgen, Rognes IL (WC)
Martine Ek Hagen, IL i BUL (COC)