Frykter bunnen ikke er nådd i Fredrikstad

Fredrikstad må ta den tunge veien ned i 1. divisjon. Det betyr nye økonomisk kutt for den skakkjørte aristokraten.

Lokalavisen Fredriksstad Blad er bekymret for FFK. «Nå gjenstår det å se hva konsekvensene av nedrykket er rent økonomisk. Resultatet kan bli dramatisk for FFK», skriver sportsleder Erik André Pedersen.

Tapet mot Molde søndag sendte Fredrikstad ned i 1. divisjon. Klubben ville unngått direkte nedrykk med seier mot seriemesterne, men alt håp brast med to baklengsmål på overtid.

«FFK må kutte budsjettet med 17-18 millioner som en konsekvens av nedrykket, viser de første beregningene. Det er mye med en omsetning på 50 millioner kroner denne sesongen. Gjeldssituasjonen med milliongjeld til eget stadion, Værste og andre, gjør at klubben har en massiv jobb foran seg», heter det videre i kommentaren.

I Drammen er situasjonen en helt annen. Der jubler Strømsgodset etter klubbens første seriesølv noensinne. Ikke siden tredjeplassen i 1997 hadde SIF tatt medalje i eliteserien. Drammens Tidende feiret med fyrverkeribilde på forsiden.

«Det storstilte fyrverkeriet som vakkert lyste opp den bekmørke drammenshimmelen står som et symbol på en sesong helt utenom den vanlig», skriver DTs Magne J. Nilsen. SIF budsjetterer med en økning på 2 millioner kroner til sport neste sesong. Store deler av potten vil trolig gå til reforhandling av eksisterende avtaler. «For å si det sånn: Ronny Deila (trener) og Jostein Flo (sportssjef) blir ikke utstyrt med gullkort i jakten på forsterkninger», skriver Drammens Tidende. (©NTB)