berghestad (Foto: Scanpix)
berghestad (Foto: Scanpix)

Flere kunstgresskamper kan stoppe Berg Hestads karriere

– Å bytte frem og tilbake fra gress til kunstgress er ikke bra. Da teller man på knappene, sier Molde-veteranen.

Oslo/Fredrikstad (TV 2 Sporten): Daniel Berg Hestad har grublet lenge på om han ønsker å spille i Tippeligaen også i 2013.

At det neste sesong skal spilles rekordmange kamper på kunstgress, kan føre til at 37-åringen sier stopp med to strake seriemesterskap.

– Å bytte frem og tilbake fra gress til kunstgress er ikke bra for en gammel mann med mine ben. Da teller man på knappene, sier Molde-veteranen til TV 2 Sporten.

Les også: Fredrikstad rykket ned: – Vi har solgt oss ned i Adeccoligaen

Ikke fått tilbud
– Kan det ha noe å si for om du legger opp eller ikke?

– Ja, selvfølgelig. Det er viktig å ha friske ben og være skadefri. Og når det blir mye kunstgress, er det større muligheter for å bli skadet. Jeg er veldig glad i gressbaner og ikke så glad i kunstgress.

Artikkelen fortsetter under bildet!

ole
ole

Da passer det dårlig at Stabæk og Fredrikstad forsvinner ut av Tippeligaen med sine gresmatter, mens opprykkslagene Start og Sarpsborg har kunstig dekke på sine hjemmebaner. Det betyr at halvparten av kampene på øverste nivå i 2013 spilles på kunstgress dersom Ull/Kisa ikke slår Sandnes Ulf i kvalifiseringen. Hvis det skjer, vil kun sju av lagene på toppnivå ha gress på sine arenaer neste sesong.

Ole Gunnar Solskjær har flere ganger uttalt at Molde kommer til å tilby Berg Hestad ny kontrakt og at han skal klare å overtale veteranen til å fortsette, men 37-åringen forteller at han ikke har mottatt noe forslag.

– Ole sier det gjennom media, men han har ikke sagt det til meg, så vi får se, sier midtbanespilleren.

Jublet ikke for mål
– Har du lyst til å være med Molde videre?

– Det er utrolig artig å vinne gull og fotballkamper. Det er en utrolig fin gjeng vi har her, og man holder seg ung og sprek så det er veldig inspirerende. Men vi får se. En gang må det ta slutt.

Og dersom det er over nå, avsluttet Berg Hestad sin 20. sesong i norsk toppfotball med gullfest på hjemmebane forrige helg etterfulgt av tre poeng og scoring på Fredrikstad stadion søndag kveld.

– Det var ingen god følelse å score her. Jeg har vært her før og vet hvor tøft det er å rykke ned så jeg har følt bedre seirer. Det er veldig synd for Fredrikstad, sier Molde-veteranen.

PS! Berg Hestads karriere er ikke helt over selv om midtbanespilleren legger opp. Molde spiller Europa League-kamper mot FCK hjemme torsdag og Stuttgart i Tyskland 6. desember.