Stabæk videre i cupvinnercupen

Stabæk hadde fem måls ledelse etter bortekampen, men berget så vidt avansement i cupvinnercupen i håndball mot ungarske Bekescsabai.

Stabæks Stine Bredal Oftedal (Foto: Sørbø, Krister)

En sterk sluttspurt av hjemmelaget begrenset nederlaget til 24-28, og dermed gikk bæringene videre med ett måls margin.

Lagene fulgte hverandre til 9-9 i første omgang, men gjestene satte frimerke på Stine Bredal Oftedal og dro fra til fire måls ledelse ved pause.

Tidlig i annen omgang økte ungarerne forspranget til ni mål, og Stabæks europacupeventyr så ut til å gå mot slutten. Da tok trener Håvard Mamelund timeout og la om til 5-1-forsvar hvor gjestenes nøkkelspiller ble tatt ut.

Stabæk spiste seg innpå, men lå fortsatt for langt bak inntil Sanna Solberg og Marte Lunder scoret hvert sitt mål helt på slutten. Dermed brøt jubelen løs.

– Denne kampen handlet egentlig bare om å komme oss videre. Det er spennende å få spille mot europeiske topplag, og vi gleder oss til en ny runde, sa Mamelund ifølge handball.no. (©NTB)