Nytt overtidstap sendte Fredrikstad ned

Molde avgjorde i kampens siste minutter og sendte Fredrikstad ned til 1. divisjon med 2-0-seier i eliteseriens siste runde.

Stort sett alt gikk Fredrikstads vei på de andre banene i eliteserien søndag. Den viktigste jobben måtte laget klare selv, men den jobben maktet det ikke. Til tross for god hjelp fra tribunene og heltemodig innsats fra spillerne ble det bare nesten mot Molde.

– Vi er selvsagt skuffet. Molde var litt hvassere enn oss i dag. Nå må vi riste av oss skuffelsen, og så får klubben bygge en grunnmur å arbeide videre på, sa avtroppende Fredrikstad-trener Trond Amundsen.

Seier ville vært nok til å få spille kvalifiseringskamper mot Ullensaker/Kisa neste uke, men nå blir det 1.-divisjonsspill i 2013 for økonomisk skakkjørte Fredrikstad. Molde avsluttet sesongen på en respektabel måte og kan nå se fram mot to viktige kamper i europaligaen.

– Jeg synes vi spilte en strålende kamp. Vi skapte mange sjanser etter glimrende angrepsspill og burde ledet med tre eller fire til pause, men vi må bli flinkere til å score, sa Molde-trener Ole Gunnar Solskjær, som føler med Fredrikstad.

– Som fotballmann synes jeg det er synd at en klubb med de tradisjonene og det publikummet må rykke ned, og jeg håper at de går opp igjen, sa han. (©NTB)