Målløst på Åråsen

Det ble målløst mellom «middelhavsfarerne» Lillestrøm og Haugesund i eliteserieavslutningen på Åråsen søndag.

Hjemmelaget presset mest på i sluttminuttene og var kun en redning på strek unna scoring. Innbytter Johan Andersson fikk en god skru på ballen, men Pontus Engblom reddet i siste liten.

Uansett var det ingen stor fotballforestilling Åråsen-publikummet fikk servert i den siste kampen for sesongen. Begge lag bar preg av ikke å ha mye å spille for.

Den første store muligheten var det Haugesund som fikk etter sju minutter. Engblom kom alene med Sead Ramovic, men den tyske LSK-keeperen slengte seg ned og fikk til slutt kontroll på ballen.

Lillestrøm holdt mye på ballen innledningsvis, men maktet ikke å skape de store sjansene før pause. Det skulle bedre seg i annen omgang. I det 53. minutt gikk skuddet til Petter Vaagan Moen like til side for mål, mens han ti minutter senere mislyktes i forsøket på å overliste FKH-keeper Per Morten Kristiansen.

For LSK betydde uavgjortresultatet at laget ble nummer ni i årets eliteserie med 39 poeng. Det er fire plasser og fem poeng bedre enn i fjor. Haugesund endte på sjuendeplass og med 39 poeng. Det er rogalendingenes svakeste sesong både på tabellen og i antall poeng siden opprykket foran 2010-sesongen. De to foregående sesongene ble FKH nummer seks. (©NTB)