RAMBERGTRIST2
RAMBERGTRIST2
følelser
følelser
nestenffk 22
nestenffk 22

Fredrikstad rykket ned: – Vi har solgt oss ned i Adeccoligaen

FFK-veteran Hans Erik Ramberg mener klubben kan takke seg selv for at laget nå må spille i Adeccoligaen neste år.

Fredrikstad-Molde 0-2

Fredrikstad var avhengig av tre poeng mot Molde søndag for å ha håp om å spille i Tippeligaen også til neste år. Det klarte de derimot ikke, og må dermed ta den tunge turen ned i Adeccoligaen.

– Jeg vil beklage at det har gått som det har gått. Vi løfter oss i andre omgangen. Men vi er langt nede nå, og er veldig deppet, sier Trond Amundsen.

– Vi har en vårsesong som er veldig tung. Vi busser rundt i Norges land, samtidig som vi må gi slipp på en del sentrale spillere, sier han.

– Har solgt oss ned i Adeccoligaen
Hans Erik Ramberg som ble utvist i sluttminuttene etter å ha laget straffe som bakerste mann er kritisk mot hvordan klubben er blitt drevet og mener det må skje endringer om FFK skal få skuten på riktig kurs igjen.

– Det er mange meninger her i klubben. Vi er nok nødt til å røske opp enda mer, og begynne på nytt, sier han.

– Vi har solgt unna tungskyts som Celso Borges, Etzaz Hussain, Tarik Elyounoussi, Amin Askar og Joachim Thomassen. De har vi ikke klart å erstatte, og vi har hentet inn spillere på lån. Jeg håper det skjer endringer, så skal Fredrikstad komme sterkt tilbake, sier han.

– Har dere solgt dere ned i Adeccoligaen?

– Ja det kan man godt si, sier Ramberg

Se hele intervjuet med Ramberg under

680099

Molde best i gang
Årets seriemster hadde ingen plan om å gi Fredrikstad noe gratis. Allerede fra start av la Molde press på hjemmelaget og skapte flere store muligheter. Mostrøm, Chukwu og Wolf Eikrem kom alle til store sjanser, men en glimrende Masalin i FFK-buret sørget for at Tippeliga-håpet fortsatt var i live til pause.

Molde fortsatte å være det førende laget i andre omgang. Etter 60 minutter var Wolf Eikrem nære å sende gjestene i føringen da han headet ballen like utenfor Masalins stolpe. FFK-slet på sin side med å skape noe. Nærmest var de da et innlegg fra venstre gikk like over luggen på Robert Stene i fin posisjon.

Etter 70 minutter var Stene frempå nok en gang. Hjemmelaget angrep fint på venstresiden og fikk lagt inn langs bakken. Der stod Robert Stene og bredsidet ballen over mål.

Fredrikstad kom mer med i kampen utover omgangen, og etter 77 minutter var Lars Grorud utrolig nærme å sende hjemmepublikummet til himmels. Stopperen stanget en corner mot mål, men en Molde-spiller fikk reddet på streken.

Så nær var FFK scoring mot Molde. (Foto: TV 2)
Så nær var FFK scoring mot Molde. (Foto: TV 2)

Ramberg utvist
Etter 88 minutter fikk FFK hjørnespark. Massalin ble med opp for å sette inn den avgjørende scoringen. I stedet stjal Molde ballen og kontret mot det tomme FFK-målet. Hans Erik Ramberg taklet Jo Inge Berget i et desperat forsøk på å hindre scoring. Det endte med straffespark i mot, og rødt kort til Ramberg.

Straffen satte Angan i mål, og knuste dermed FFKs drøm om å spille Tippeliga-fotball neste sesong. Tre minutter på overtid fastsatte også Daniel Berg Hestad resultatet til 2-0.

– Det viste seg å være hakket for tidlig å sende opp keeperen. Vi hadde fortsatt mulighet til å vinne kampen, men det er ikke annet å gjøre når Jo Inge Berget kommer alene med mål, sier Ramberg etter kampen.

Han mener likevel ikke at det var i kveld nedrykket ble avgjort.

– Jeg mener ikke det var i dag dette ble avgjort. Det har vært kamper tidligere i sesongen der vi har sluppet inn for mange mål for lett. Det har vært hjemmekamper mot Vålerenga og Brann der vi burde hatt fire eller seks poeng. Så det var ikke i dag dette glapp, sier han.