Espen Søgård og Arild Sundgot (Foto: Lien, Kyrre/NTB scanpix)
Espen Søgård og Arild Sundgot (Foto: Lien, Kyrre/NTB scanpix)

Sundgot hedret med Tom Lund-statuetten

Lillestrøm hyllet to klubbhelter etter serieavslutningen mot Haugesund.

Lillestrøm-
Haugesund 0-0

TV 2 Play: Se videosammendrag av kampen her

Det var duket for årets siste kamp på Åråsen da Haugesund tok turen til Romerike søndag.

Lillestrøm har hatt en skuffende sesong, men har kommet som en rakett utover høsten, og stod med tre strake seirer før oppgjøret mot FKH.

Hjemmefansen kunne derfor entre stadion med håp om en underholdende forestilling i en kamp som strengt tatt ikke var så veldig betydningsfull, med tanke på at ingen av lagene var involvert i verken nedrykksstrid eller medaljestrid.

Slik så det periodevis også ut.

Sint keeper
Gjestene var farlig frempå etter åtte minutter, da Pontus Engblom fikk kriget ballen forbi Lillestrøms bakerste forsvarer, og så vidt tak i ballen igjen før en utrusende Sead Ramovic fikk labbene på den. Engblom var imidlertid kommet så nær keeperen at Ramovic i neste trekk fikk avverget målsjansen med en strålende tofotstakling.

Ti minutter senere ble Engblom spilt gjennom igjen, men denne gangen med en tett mannsmarkering. Nå kom Ramovic først på ballen, og FKH-spissen forsøkte seg med en sen takling, noe som ikke falt i god jord hos Lillestrøms sisteskanse, som i klare ordelag fortalte svensken hva han mente om etterslengen.

Sead Ramovic
Sead Ramovic

I mangel av store målsjanser for hjemmelaget, sørget i det minste Ramovic for underholdning. Keeperen skulle slå et frispark fra rundt egen sekstenmeter, men ville ikke innrette seg etter dommer Trygve Kjenslis instruksjoner for nøyaktig hvor frisparket skulle tas fra.

Ramovic slo frisparket likevel, og ble resolutt belønnet med gult kort, noe som utløste en heftig salve gloser fra en rasende bosnier.

Reddende Ramovic
Samme mann måtte i aksjon nok en gang etter 36 minutter, da Michael Haukås ble spilt gjennom på hjørnet av sekstenmeteren. Ramovic var kjapt oppe i situasjonen, og Haukås avsluttet rett på keeperen, som nå hadde sett seg lei på forsvarsrekkens slappe markeringsspill, og fyrte løs med en ny skjennepreken.

Det svake markeringsspillet til Lillestrøm skulle imidlertid ikke bli bedre etter pause. Seks minutter etter at dommeren satte i gang andre omgang var Pontus Engblom på ferde igjen.

Denne gangen valgte svensken å sentre istedenfor å skyte da han kom alene mot Ramovic fra spiss vinkel, men inne foran mål klarte LSK-forsvaret å krige seg først på ballen og avklare.

Utrolig miss
Kampens største sjanse tilfalt Petter Vaagan Moen etter 63 minutter. Angriperen fikk all verdens tid og rom til å prikke inn 1-0 da han fikk stå helt uforstyrret og avslutte seks meter fra mål, men utrolig nok klarte den tidligere utenlandsproffen å sette ballen rett på Per Morten Kristiansen.

Petter Vaagan Moen
Petter Vaagan Moen

Middelhavsfarere
Begge lag hadde gode muligheter til å stikke av med alle tre poengene også etter dette, men det ville seg ikke foran mål for verken Lillestrøm eller Haugesund i serieavslutningen.

Med poengdeling endte gjestene på sjuendeplass i Tippeligaen, mens LSK til slutt klatret til niende etter lagets gode siste del av sesongen.

TV 2 Play: Se videosammendrag av kampen her

Hyllet Sundgot og Søgård
Etter kampen var det duket for markeringen av at to fremtredende skikkelser i Lillestrøms nyere historie sier takk for seg i LSK-drakten. Verken Arild Sundgot eller Espen Søgård blir å finne som spillere på Åråsen kommende sesong.

Både Sundgot og Søgård kom til klubben i 1997. Sundgot har vært der siden, men har ikke kunnet spille den siste sesongen på grunn av skadeplager. Søgård har, med unntak av en kort avstikker til Start forrige sesong, også spilt så godt som hele karrieren i klubben.

Med en slik historikk å se tilbake på vanket det hyllest i form av taler og supportersanger til dem begge, men Sundgot, som er klubbens mestscorende og mestspillende i toppdivisjonen gjennom historien, mottok i tillegg klubbens heder i form av overrekkelsen av Tom Lund-statuetten.

– Det henger veldig, veldig høyt
Dette er klubbens egen æresbevisning, som siden opprettelsen bare er blitt gitt til Torgeir Bjarmann tidligere. Statuetten bærer navnet til klubbens største legende gjennom alle tider, og Lund er også hedret med statue utenfor Åråsen.

Arild Sundgot tror ikke at han selv vil dukke opp i bronseversjon utenfor stadion.

– Nei, jeg tror ikke det. Tom Lund er toppen, så kan jeg heller holde meg litt lenger nede. Jeg er veldig stolt av karrieren min i Lillestrøm, sier sunnmøringen.

For det å bli tildelt statuetten står også veldig høyt i kurs.

– Det er veldig gøy, og snilt av klubben. Det setter jeg veldig stor pris på. Det henger veldig, veldig høyt, sier Arild Sundgot.

Se intervju med Arild Sundgot og Espen Søgård i videovinduet øverst

Lagoppstilling Lillestrøm (4-4-2):
S. Ramovic - F. Stoor, E. Nystuen, A. Østli, S. Ringstad - P. Pálmason, B. Riise, H. Hauger, M. Bolly - P. Moen, E. Knudtzon'
(På benken: J. Lund, E. Søgård, J. Andersson, F. Gulbrandsen, F. Kippe, O. Omoijuanfo, T. Helstad)

Lagoppstilling Haugesund (4-4-2):
P. Kristiansen - K. Haraldseid, V. Skjerve, U. Bangura, J. Nilsen - M. Haukås, T. Nygaard, E. Mæland, T. Andreassen - P. Engblom, A. Søderlund
(På benken: L. Øvernes, H. Storbæk, M. Bjørnbak, U. Anyora, M. Sema, H. Johansen)

Tippeligaen i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk