Ull/Kisa nærmere opprykk

Ull/Kisa vant 2-0 på eget gress og slo ut Bodø/Glimt i kvalifiseringen om en plass i eliteserien lørdag.

Dermed er Ull/Kisa kun et dobbeltoppgjør unna et svært overraskende opprykk til øverste nivå i norsk fotball. Den duellen spilles neste uke mot laget som ender på 14.-plass i årets eliteserie.

Etter en jevnspilt første omgang headet Steevan Dos Santos inn 1-0 i det 49. minutt. Angrepsspilleren fra Kapp Verde scoret etter at Martin Rosenkilde stusset videre et innkast fra Kim Holmen.

Bodø/Glimt slet med å trenge gjennom et kompakt Ull/Kisa-forsvar. Det ble mye balltrilling for gjestene, men de store målsjansen uteble i Jessheim. Tommy Knarvik var alene gjennom etter 70 minutter, men avsluttet rett på keeper.

Tre minutter før slutt sikret Kristian Flittie Onstad seieren da han gjorde 2-0 fra straffemerket. Dommeren pekte på ellevemeteren etter at Dos Santos ble felt i boksen.

Dermed røk Bodø/Glimts solide statistikk. Siden innføringen av eliteserien i 1991 hadde laget fra nord deltatt i to kvalifiseringer og gått seirende ut av begge. (©NTB)